Afbeelding
Foto:

Steuntje in de rug voor het nieuwe schooljaar

ENSCHEDE - Afgelopen week ontvingen meerdere leerlingen die komend jaar naar groep 1, groep 5 of de brugklas gaan een goed gevulde schooltas. Bij Boekhandel Broekhuis kregen de leerlingen een stevige tas uitgereikt mét schoolspullen. Het gaat hierbij om leerlingen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken vanwege een laag inkomen.

Volgens de gemeente Enschede zijn er in iedere schoolklas gemiddeld 2 á 3 leerlingen die opgroeien in een gezin dat rond moet komen met weinig geld. De aanschaf van schoolspullen is dan vaak een lastige opgave. Dit maakt de start op school lastiger; kinderen starten dan vaak al met een zekere achterstand omdat zij de benodigde schoolspullen niet aan kunnen schaffen. Daarom zijn de gemeente en Stichting Leergeld Enschede bezig om deze groep nog beter te ondersteunen. Dankzij hen kunnen ook deze leerlingen goed aan hun nieuwe schooljaar beginnen, wat onder meer sociale uitsluiting tegen moet gaan. Deze en komende week ontvangen nog veel meer leerlingen zo'n gevulde tas; in totaal zo'n 650 kinderen. In totaal worden drie uitgifterondes gehouden van dit schooltasproject.

De inhoud
De inhoud van de tassen is gericht op de meest gangbare items die zij nodig hebben op school. Zo is dit op de basisschool onder meer gevuld met een mooie lunchtrommel en drinkbeker. In de rugzak voor de brugklas zit onder meer een rekenmachine, passer en een waardebon waarmee zij een schoolagenda naar keuze uit kunnen zoeken.

Veel steun
Het is natuurlijk jammer dat er nog zoveel kinderen geholpen moeten worden, maar Stichting Leergeld Enschede is daarom des te blijer met de massale steun voor dit project. Boekhandel Broekhuis is hierin al vanaf dag 1 een belangrijke partner; de mooie winkel in Enschede maakt het een feestje om een mooie tas uit te zoeken voor de leerlingen. De financiële steun voor deze schooltasprojecten komt van de Ten Cate Human Help foundation. Deze is inmiddels voor het derde jaar op rij sponsor van dit project. Ook de gemeente en Kiwanis Enschede dragen hier aan bij. Het aanvragen van een gevulde schooltas voor de brugklas en groep 5 kan nog tot eind juni via www.leergeld.nl/enschede