Onderzoek locaties Assink Lyceum ligt goed op schema

HAAKSBERGEN – Het onderzoek naar de beste locatie voor de nieuwbouw van Het Assink lyceum vordert gestaag. De gemeente hoopt binnenkort concrete stappen te kunnen zetten.

Aanvankelijk hebben de gemeente en school een lijst opgezet met 19 potentiële locaties voor nieuwbouw. Deze lijst werd vervolgens uitgeplozen en teruggebracht naar 7 locaties. Nu volgt overleg met onder meer grondeigenaren en nadere bestudering van de mogelijkheden, waarna dan 2 locaties over zullen blijven. Als deze fase klaar is volgt nog een onderzoek naar de financiële consequenties voor beide keuzes.

Nieuw college
Definitieve besluitvorming zal straks gebeuren in het nieuwe college van B&W. Het huidige college en het bestuur van de scholen dragen hun bevindingen daarvoor over. Zij krijgen dan een rapport van de onderzoeken en uitkomsten tot nu toe. Het nieuwe college van B&W kan daarna formeel besluiten nemen over de definitieve locatie en het bijbehorende kostenplaatje. Dat is ook het moment dat de locaties bekend worden gemaakt. Direct daaraan voorafgaand worden de betreffende buurten, de medewerkers van de school en andere betrokkenen geïnformeerd. Eind september kan de gemeenteraad dan een definitieve beslissing over de locatie nemen. De leerlingen van Het Assink lyceum maken ook gebruik van twee binnensportaccommodaties. Afgelopen periode is in beeld gebracht wat het huidige gebruik en de toekomstige behoefte is aan binnensport. Daarbij is behalve naar het voortgezet onderwijs ook