Afbeelding
Foto:

Wat worden de tuintegeltrends van 2018?

TWENTE - Het wordt weer zomer en we gaan met zijn allen weer de tuin in! Tegels en bestrating zijn een belangrijk ingrediƫnt in veel tuinen en ook op dit gebied zijn er dit jaar weer diverse trends te zien. De nieuwste tegeltrends worden hier dan ook voor u op een rijtje gezet.

Er kwamen dit jaar diverse verassende tegels voorbij bij de tuintrends. Zo zie je de tegels met een patroon vaak terug. Van sierlijke tot strakke patronen, er is veel mogelijk. Ook zien we keramische tegels vaak terugkomen, al dan niet in combinatie met een printje. Keramische tegels hebben diverse voordelen. Zo zijn ze kleurecht en behouden ze hun oorspronkelijke tint, zijn ze vorstbestendig en zijn ze minder slijt- en krasgevoelig dan betontegels. Ook nemen ze weinig vocht op waardoor ze bijna niet gevoelig zijn voor mosvorming en ze makkelijk zijn schoon te maken. Daarnaast kan bij keramische tegels een waterdoorlatende voeg worden gebruikt zodat het terras een gedeelte van het regenwater kan opnemen. Met oog op goede afwatering en om overbelasting van riolen te voorkomen is dit zeer voordelig.

Houten tegel
De houtlook is momenteel ook trendy. De houtprint op de tegels wordt ook steeds echter waardoor ze soms bijna niet meer van echt te onderscheiden zijn. Ook zijn tegels van grote afmeting de trend. De tegel van 60x60 blijft populair omdat deze in elke tuin wel past en betaalbaar is. Maar ook grote tegels winnen aan terrein, leuk in combinatie met verschillende formaten. Ook zien we vaak grind terug in de tuinen van 2018, en dan vooral op een creatieve manier in combinatie met grote tegels. Het grind wordt dan tussen de tegels gelegd waardoor de tegels als stapstenen fungeren wat voor een ruimtelijk effect zorgt. Genoeg frisse inspiratie om op tuingebied eens letterlijk een heel ander terrein te bewandelen.