Afbeelding
Foto:

CeeParc Roombeek

ENSCHEDE - In het hart van Roombeek ligt de creatieve campus CeeCee, een werk en ontmoetingsplek voor bedrijven in de media, technologie, ICT, design en architectuur. Mogelijk doet de creatieve campus niet bij elke Enschedeër gelijk een belletje rinkelen, maar dit innovatieve gebied timmert hard aan de weg. De creatieve campus werkt stapsgewijs aan uitbreiding op diverse vlakken, zo is er ontwikkeling van nieuwe bedrijfsgebouwen gaande en is in april de nieuwste aanwinst van de campus feestelijk geopend: CeeParc, een creatief containerpark bestaande uit vijf zeecontainers.

Temidden van de diverse bedrijven op CeeCee lag altijd een kaal grasveld. Dit was de ondernemers van een paar omliggende bedrijven een doorn in het oog, er was behoefte aan een bruisend centrum voor de creatieve campus. Hiermee wil men bijdragen aan de economische ontwikkeling van het gebied en tegelijk een ontmoetingsplek voor de buurt creëren waar diverse initiatieven op het gebied van kunst, food, cultuur en recreatie samenkomen.

Creatieve initiatieven
In het bouwsel van zeecontainers kunnen diverse creatieve ideeën en initiatieven worden verwezenlijkt. Er is veel mogelijk zolang de initiatieven maar de ontmoeting van ondernemers en buurtbewoners versterken. Er hebben reeds een aantal initiatieven intrek genomen in de containers. Zo zal Soep met ballen op 11 juni haar deuren openen. Hier kun je terecht voor soep met een bite en diverse broodjes. Ook Beecycle huist in een van de containers. Met hun plastic recycling project waarbij oud plastic wordt omgezet in nieuwe producten met behulp van recycling machines, willen zij hun bijdrage leveren aan een betere buurt. Ook wordt er kunst geëxposeerd in in een van de containers, momenteel hangt er werk van Jacco Borggreve, een opkomend talent in de multimediakunst. Daarnaast biedt één van de containers ondernemers de mogelijkheid om te vergaderen in een inspirerende omgeving.

Creatieve kruisbestuiving
Temidden van het containerbouwsel staan tot slot picknicktafels die regelmatig worden gebruikt voor de lunch van de startup community The cee spot en voor diverse events. Het containerpark moet als het ware een brug gaan vormen tussen de diverse bedrijven op de CeeCee zodat diverse mensen elkaar kunnen ontmoeten en er creatieve kruisbestuiving kan plaatsvinden. Uiteindelijk wil men bereiken dat iedereen in de buurt zich een beetje eigenaar voelt van de plek, zowel ondernemers als de bewoners van Roombeek. Op deze manier wordt CeeCee steeds bruisender.