slootjesdag
slootjesdag Foto: ivn via pixabay

IVN Slootjesdagen

TWENTE - IVN organiseert van 8 tot en met 10 juni op verschillende locaties in heel Nederland de Slootjesdagen. Diverse lokale afdelingen van IVN in Twente doen ook mee met de Slootjesdagen.

Tijdens de Slootjesdagen kunnen kinderen van 4 tot en met 12 jaar met een schepnetje op pad en zo ontdekken welke dieren in de sloot leven. Bij de activiteiten zijn leden van IVN aanwezig om te ondersteunen bij het onderzoeken van de vangst. Zo gaan samen met de kinderen met een zoekkaart een naam geven aan de gevangen diertjes. Zij zorgen ook voor schepnetjes en bakken.

In Enschede kan voor € 1,50 worden deelgenomen op 9 juni tussen 13.00 uur en 16.00 uur. De locatie is bij de grote keien die liggen bij de houten vlonder over de vijver tussen Wesselerbrink-Zuid en de Groot Bruninksstraat. Deze locatie is te bereiken via de Bruninkslaan.

Ook in Haaksbergen organiseert de plaatselijke IVN Slootjesdag. Op 9 juni tussen 11.00 uur en 14.00 uur zijn kinderen welkom bij de glazen toegangsboog naar de rietfilters in het waterpark Lankheet. Deelname kost € 2,50 per kind en voor leden van IVN slechts € 1,-.

De afdeling Losser van IVN organiseert de Slootjesdag op zondag 10 juni tussen 11.00 uur en 15.00 uur. De Slootjesdag wordt gehouden in het arboretum Poortbulten aan de Lossersestraat 68 in De Lutte. Deelname is gratis.