Afbeelding
Foto:

Nieuwe bioscoop
eind volgend jaar open

Nieuwe Bioscoop

ENSCHEDE - Het heeft langer geduurd dan gehoopt; maar er is nu eindelijk duidelijkheid over de plannen voor het oude postkantoor van Enschede. VUE Cinemas zal het markante pand aan de Boulevard 1945 ombouwen tot een nieuwe bioscoop, die dan eind 2019 klaar moet zijn.

Hoewel de plannen al enige tijd bekend waren, liet de definitieve besluitvorming helaas nog even op zich wachten. De afgelopen weken werden belangrijke stappen gezet voor de realisatie, waaronder het ondertekenen van de exploitatieovereenkomst op 24 mei. De gemeente en Explorius Vastgoedontwikkeling sloten deze overeenkomst als onderdeel van de benodigde bestemmingsplanwijziging.

Nieuwe invulling
Het oude postkantoor aan de Boulevard was tot begin dit jaar in gebruik bij woningcorporatie Domijn en daarvoor was het het bekendst als postkantoor. Het pand werd in 1960 gebouwd door de Rijksgebouwendienst. Het ontwerp van architect F.C.J. Dingemans zal niet bij iedere architectuur-liefhebber geliefd zijn, maar herkenbaar is het wel. Het omtoveren tot een nieuwe bioscoop is ook onderdeel van de grotere ambitie voor het nieuw opgeleverde Postplein als 'levendige verbinding' tussen het Van Heek- en Koningsplein.

De planning
Als de gemeentelijke procedures nu zonder verder oponthuid verlopen kan de verbouwing en uitbreiding begin volgend jaar beginnen. Eind 2019 moet de bioscoop dan haar deuren openen. Komende maandag 4 juni is er van 19.00 tot 20.30 uur een informatieavond in aan de Boulevard 1945, 326, ingang aan het Van Heekplein. Omwonenden, potentiƫle huurders van de kantoorverdiepingen en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom om vragen te stellen.

Concurrentie
Natuurlijk heeft de komst van een nieuwe bioscoop in het centrum ook een disruptieve werking voor de bestaande kleine bioscoop Cineast - nog steeds beter bekend als het oude Alhambra bij veel lezers - en natuurlijk Kinepolis (ex-Wolff, ex-CineStar) bij het stadion. Met de komst van negen moderne zalen zullen zij ongetwijfeld wat merken van een verschuiving qua bezoekers. Voor veel Enschedeƫrs zal een bioscoop in de stad zelf aantrekkelijker zijn dan het verder weg gelegen Kinepolis.