Afbeelding
Foto:

Week van de Amateurkunst van start

ENSCHEDE - Overdag op kantoor en 's avonds in een atelier? Overdag brandweerman en 's avonds in een band of bij koor? Bijna de helft van alle Nederlanders doet aan amateurkunst. Ze maken muziek, spelen theater, zingen, dansen, fotograferen, schilderen of schrijven. In de Week van de Amateurkunst (WAK, 2 t/m 10 juni) laten zij zich zien!

Door ruim 110 Enschedese groepen en kunstenaars worden meer dan 120 activiteiten georganiseerd. Bezoek mooie optredens, volg interessante workshops, bekijk inspirerende exposities of kom kijken bij een gezellige open repetitie. Het evenement biedt een podium voor mensen die in hun vrije tijd met kunst bezig zijn. Amateurkunst wordt in de spotlight gezet! Er zijn activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een workshop improvisatietheater van Improkids volgen, of meedoen aan de open repetitie van kinderkoor Tosca van de Nederlandse Reisopera. Eindexamenleerlingen tekenen van het Bonhoeffer College presenteren hun kunst bij het TANKSTATION en studenten van de Podiumacademie van ROC van Twente geven een voorstelling bij het Vestzaktheater. Ook vanuit de Universiteit Twente zijn er een aantal deelnemende groepen, met exposities, dans- en theatervoorstellingen. De Big WAK Night is na twee succesvolle edities een jaarlijks terugkerend onderdeel van de WAK Enschede. Woensdagavond 6 juni wordt de binnenstad omgetoverd tot één groot podium. Op en rondom de Oude Markt openen 14 locaties (cafés en kerken) hun deuren voor spetterende optredens van koren, dansgroepen, muzikanten, bandjes en meer. Maar liefst 37 groepen laten zich horen en zien. Met het speelschema in de hand loop je zo van de ene naar de andere locatie om de leukste optredens te beleven! En de entree is overal gratis.

Walstraat – kunststraatje
Nieuw tijdens de WAK Enschede: het eerste WAK-kunststraatje. Diverse ondernemers in de Walstraat stellen hun locatie beschikbaar voor kunstenaars om hun werk te exposeren. Op 11 locaties zijn kunstwerken te vinden. Loop rustig eens binnen! Negen dagen lang bruist de stad van de activiteiten! Bekijk het programma op www.wakenschede.nl of haal een gratis programmaboekje op bij Enschede Promotie aan de Langestraat 41.