Afbeelding
Foto: David Zwiers

Enschede geniet van Moutbierfestival!

ENSCHEDE - Bier, een hapje eten en heel veel gezelligheid; dat is waar het moutbierfestival om draait. Tijdens het pinksterweekend konden bezoekers in het Volkspark genieten van de gezellige atmosfeer en vele soorten speciaalbier van lokale en internationale brouwerijen. Meer dan 20 brouwerijen leverden meer dan 120 soorten speciaalbier.
Gewapend met een proefglas en een folder kon de ware bierliefhebber zijn hart ophalen. Blond bier, dubbels, tripels, stouts, IPA's en vele andere bieren leverden een bijzondere proefervaring op. Speciaalbier is populair en dat mag gevierd worden. Bezoekers konden kennismaken met een rijkdom aan lokale brouwerijen uit Enschede zelf, zoals browerij Eanske, Rigtersbier en de eigen bieren van Stanislaus Brewskovitch, de bierspeciaalzaak op de Heurne.
In de afgelopen jaren is speciaalbier steeds meer in trek geraakt in Nederland. Waar ons land vroeger bij uitstek een pilsland was hebben we tegenwoordig een enorm aanbod van bieren en brouwerijen. Brouwers proberen steeds buitenissiger combinaties van smaken en ingrediënten in hun bier uit. Ook muziek mocht niet ontbreken. Bluegrass, boogie, country, en rock 'n roll. Bands van over de hele wereld kwamen op het podium van het Moutbierfestival spelen. Het festival had door zijn kleinschalige opzet veel weg van een gemoedelijk pleinfeest.
Moutbierfestival bestaat nog maar drie jaar en komt oorspronkelijk uit Nijmegen. Workshops en proeverijen Mensen konden van heel dichtbij zien hoe het brouwen in zijn werk gaat tijdens de workshops die op het festival gehouden werden. Tijdens de live brouwsessies konden bezoekers de brouwers van alles vragen over de kunst van het brouwen. Bij bier hoort natuurlijk ook een hapje eten en bijpassende hapjes bij de juiste soorten bier waren ruimschoots voorhanden. Bij de foodtrucks op het terrein waren patat, braadworst en soep met ballen verkrijgbaar. Het Moutbierfestival wordt 25 t/m 27 mei nog gehouden in Arnhem en 22 t/m 24 juni in geboorteplaats Nijmegen. Informatie Op www.moutbierfestival.nl is verdere informatie te vinden over festivals, data, etc.