Afbeelding
Foto:

Enschede eert veteranen

ENSCHEDE - De gemeente Enschede zal ook dit jaar weer alle veteranen eren voor hun inzet voor vrede en veiligheid. Hoewel de meeste mensen natuurlijk wel bekend zijn met het herdenken en vieren van de vrijheid op 4 en 5 mei, dient ook de veteranendag een belangrijk nut.

Op zaterdag 23 juni zal de gemeente Enschede de lokale veteranendag houden in de Grolsch Veste. Er is dan een gezellig programma opgezet, dat duurt van ruwweg 10.45 tot 13.30 uur. Naast het officiƫle gedeelte is er ruimte voor informele contacten tussen de veteranen tijdens de Indische lunch. Alle veteranen uit Enschede die bij de gemeente bekend zijn hebben inmiddels een uitnodiging gehad. Mocht u deze nog niet ontvangen hebben, dan kunt u uiterlijk vrijdag 8 juni een mail sturen naar kabinet@enschede.nl

Brede groep
Bij veel mensen roept het woord 'veteranen' beelden op van de Tweede Wereldoorlog. Toch is deze groep aanzienlijk breder; Nederlandse militairen werden de afgelopen decennia ingezet bij tientallen conflicten en vredesmissies in het buitenland. Uiteenlopend van Mali, Irak, Afghanistan, Somaliƫ tot Kosovo. Juist voor deze groep jongere veteranen is het belangrijk om ervaringen met elkaar uit te kunnen wisselen over hun inzet. Dit helpt dan ook bij het verwerken van de soms complexe gevoelens die los kunnen komen bij een inzet in het buitenland; zeker in gebieden waar onze militairen concrete risico's lopen voor hun persoonlijke veiligheid.