Afbeelding
Foto:

Twee dagen Food Festival Stoer Voer

ENSCHEDE - Op zaterdag 26 en zondag 27 mei wordt in het Enschedese G.J. van Heekpark voor de derde keer het Food Festival Stoer Voer gehouden. Net als voorgaande edities verwacht de organisatie weer duizenden bezoekers te trekken die komen genieten van verrassend en duurzaam eten en drinken. Dit alles binnen een relaxte festivalsfeer waar vinyl dj's zorgen voor muzikale omlijsting en met activiteiten voor de allerjongste bezoekers. Bijzonder is dat deze editie van Stoer Voer samenvalt met de viering van het 100-jarig bestaan van het Van Heekpark. Om die reden worden er allerlei extra activiteiten in het park georganiseerd.

Stoer Voer heeft in de regio inmiddels een naam opgebouwd onder liefhebbers van goed eten en drinken in een gezellig buitendecor. Het concept - dat eerdere edities in Hengelo, Deventer, Haaksbergen en natuurlijk Enschede kende - is in de loop der jaren enigszins uitgebreid. Bas Breukers, die Stoer Voer helpt organiseren, vertelt: "We hebben natuurlijk nog steeds foodtrucks en -stands, die lekkernijen uit de hele wereld aan de man brengen. Maar we kiezen er bewust voor om Stoer Voer geen foodtruckfestival meer te noemen. Daarvoor is het concept inmiddels te breed. Zo kunnen bezoekers op een speciaalbierplein de heerlijkste bieren proeven, van kleine en grotere brouwers van binnen en buiten de regio. En daarnaast kunnen liefhebbers de heerlijkste duurzame wijnen bestellen. Dat we echt een focus hebben op eerlijk, duurzaam, innovatief en lokaal Twents eten én drinken, onderscheidt Stoer Voer van soortgelijke evenementen."

Jubileum
De organisatie van Stoer Voer heeft voor deze editie de handen ineen geslagen met de stichting die de festiviteiten voor het 100-jarig bestaan van het G.J. van Heekpark organiseert. Om die reden worden er op de zaterdag allerlei activiteiten georganiseerd. Breukers daarover: "Ja dat klopt. Er zijn allerlei sportclinics te volgen, gegeven door clubs die een binding hebben met het park. Verder is er een roofvogelshow te zien, is de Universiteit Twente aanwezig met Science On Tour en Pre-U Junior en zal Concordia een filmvoorstelling in een buitenbioscoop verzorgen. Ze vinden het uiteraard heel gaaf dat ze de bezoekers die daar op afkomen kunnen voorzien van heerlijk eten en drinken. Het park is ooit aan de inwoners geschonken door fabrikant Van Heek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding