Afbeelding
Foto:

Niveau WW-uitkering weer op gemiddelde

TWENTE- Na de crisis hier in Twente duurt het altijd weer een tijd voordat we weer terugkomen naar waar we waren. Daarom is het goed nieuws dat we nu weer op het landelijk gemiddelde zitten.


Sinds eind april verstrekt het UWV in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe 10.969 WW-uitkeringen. Dit is 5,0% minder dan de maand daarvoor. Dit is meer dan de landelijke daling van 3,9%. De regionale daling is 25,1% (3.680 uitkeringen). Dit is weer een grotere daling dan het landelijke wat op 21,7% licht. Door de grote afname heeft is aantal mensen met een WW-uitkering in de regio afgenomen tot de landelijke hoeveelheid van 3,5%. Dit komt door de sterke aanwezigheid van de bouw.
WW in Twente volgt
In Twente is er een afname van de laatste maand 5,7%. Dit is de sterkste afname van alle 35 arbeidsmarktregio's in Nederland. De jaarlijkse daling in Twente is 27,1% ten opzichte van de landelijke daling van 21,7%. De hoeveelheid WW-uitkeringen in Twente licht nu gelijk aan de landelijke hoeveelheid, namelijk 3,5% van de beroepsbevolking. Dit hang weer relatief sterk samen met de groei in de bouwberoepen. Ook is de afname bij uitzendbureau's erg groot.