Afbeelding
Foto:

Eerste sportaanbieders Sjors Sportief weer aangemeld

ENSCHEDE - Voor het schooljaar 2018-2019 zijn de eerste sportorganisaties alweer aangemeld voor Sjors Sportief! Vaak weten kinderen niet wat er allemaal in hun eigen gemeente aangeboden wordt op sportgebied. Sjors Sportief geeft kinderen de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met sportaanbieders in hun gemeente.

Voor sportaanbieders biedt Sjors Sportief de mogelijkheid zich te presenteren aan een nieuwe doelgroep die wellicht lid wordt. In de praktijk blijkt namelijk dat één op de vijf kinderen die meedoet zich later inschrijft als lid. Verenigingen kunnen hun bestaande trainingen openstellen of zelfs een nieuwe groep starten middels Sjors Sportief. Een pilot van een nieuwe doelgroep (bijv. hele jonge kinderen of een nieuwe groep in een ander stadsdeel) krijgt in het Sjorsboekje de aandacht van alle kinderen van de basisschool en hun ouders. Alle kinderen van groep 1 t/m 8 uit het regulier onderwijs krijgen half oktober het Sjorsboekje uitgedeeld in hun klas. Dit boekje is het hele schooljaar te gebruiken. Meld je sportcursus ook aan!

Aanmelden
Aanmelden kan nog tot 3 september via www.sportstimulering.nl. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Manon Huinink, m.huinink@sportaal.nl of 06 – 144 283 99. De start in oktober vindt plaats in samenwerking met Sportaal, Gemeente Enschede, Menzis, Sportstimulering Nederland, basisscholen en sportorganisaties van gemeente Enschede.