Afbeelding
Foto:

Feestelijk afscheid brandweerman Andre Schulte

ENSCHEDE - André Schulte nam afgelopen woensdag afscheid na 33 jaar werkzaam te zijn geweest bij Brandweer Twente. Zoals de traditie betaamt, werd hij zijn laatste werkdag in een feestelijke stoet naar huis gereden vanaf de kazerne aan het Spaansland.


In 1985 begon André Schulte zijn carrière bij de toenmalige Brandweer Enschede, nu Brandweer Twente. Na alle opleidingen van brandwacht tot brandmeester te hebben behaald, heeft hij meerdere jaren als Bevelvoerder in de 24-uursdienst gewerkt waarbij hij de leiding had over de tankautospuit. Hij heeft destijds ook gewerkt als Bevelvoerder bij de vuurwerkramp. In 2005 werd André gevraagd om de officiersopleiding te volgen en deze is hij ook gaan doen. Na afronding van deze opleiding is hij in 2006 gestart als Officier en had tijdens grote incidenten de leiding over de bevelvoerders. Ook stuurde hij de afdeling Beheer en techniek aan waar het onderhoud van voertuigen plaatsvindt.

Feestelijke stoet
André heeft altijd met veel plezier gewerkt bij Brandweer Twente en kan nu verdiend gaan genieten van zijn pre-pensioen, een vervroegd pensioen voor mensen in functies die lichamelijk en psychisch te zwaar zijn om tot de pensioengerechtigde leeftijd uit te oefenen. Op woensdag 16 mei is uitgebreid stilgestaan bij het afscheid. Om 8.00 werden collega's verwacht bij de brandweerkazerne. Het is traditie dat een brandweerman die na vele jaren vertrekt naar huis wordt gereden door zijn collega's. Dit gebeurt niet zomaar, maar in een feestelijke stoet bestaande uit diverse brandweerwagens waarin vele collega's meereden. Met meerdere collega's ging André dan ook mee in een oude A-Ford brandweerauto.Vanaf de kazerne werd naar het huis van André en zijn vrouw Petra Schulte-Leusink gereden. Hier werd met zijn allen een feestelijk ontbijt gehouden. Op 21 juni is er nog een afscheidsreceptie voor André die hem aan wordt geboden door Brandweer Twente.

André zal met name zijn collega's erg gaan missen na al die jaren. Door de vele riskante situaties die André gedurende zijn carrière heeft meegemaakt, is hij zeer dankbaar dat hij gezond en wel uit dienst kan treden.