Afbeelding
Foto:

Bijeenkomst endometriose

ENSCHEDE - De Endometriose Stichting en het Medisch Spectrum Twente in Enschede organiseren op dinsdagavond 22 mei een informatiebijeenkomst over endometriose. De voorlichtingsavond vindt vanaf 19:30 uur plaats in het Medisch Spectrum Twente, Koningsplein 1 in Enschede.

Endometriose is een ziekte waarbij op-baarmoederslijmvlies-lijkend-weefsel buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruaties in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid. Deze aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen. Het is een aandoening waarover niet makkelijk gepraat wordt en die bovendien de kwaliteit van leven drastisch kan verminderen. De informatieavond op 22 mei wordt verzorgd door de Endometriose Stichting en het Medisch Spectrum Twente. De gynaecologen dr. L. van Boven en M. Verberg gaan onder andere in op endometriose en adenomyose. Ook is er aandacht voor het thema pijn. Daarnaast zal de Endometriose Stichting meer informatie geven over hun inzet voor vrouwen met endometriose. Extra aandacht krijgt het project GirlsTalk Period!. Een landelijke voorlichtingscampagne op middelbare scholen over menstruatie en endometriose. Uiteraard zijn er ook vrijwilligers/ervaringsdeskundigen van de Endometriose Stichting en GirlsTalk Period aanwezig en is er gelegenheid om vragen te stellen, in contact te komen met lotgenoten en ervaringen uit te wisselen.

Voor wie
De informatieavond is bedoeld voor vrouwen met (vermoedelijk) endometriose. Ook partners en anderen uit uw omgeving zijn welkom. Aanmelden via www.endometriose.nl/agenda of enschede@endometriose.nl. Hebt u vragen die u wilt bespreken? Geef dit dan aan bij aanmelding.