De Verborgen Klank

ENSCHEDE - De film De Verborgen Klank is een documentaire over de zeldzame fortepiano.

De fortepiano is een voorloper van de huidige piano en werd door grote componisten als Beethoven gebruikt. De film laat zien hoe een zeldzame fortepiano wordt gerestaureerd en vertellen wereldberoemde pianisten over het unieke van dit instrument. De documentaire is op 13 mei om 12.45 uur te zien in Concordia aan de Oude Markt 15. Kaarten zijn voor € 7,- te bestellen via www.concordia.nl.

Best of Beethoven

ENSCHEDE - Zondag 13 mei om 14.30 uur kan geluisterd worden naar de uitvoering van het werk van Beethoven door Ronald Brautigam.

De manier waarop Ronald Brautigam ziel geeft aan het werk van Ludwig van Beethoven heeft hem wereldberoemd gemaakt. In de Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede kunt u dat zelf ervaren. Er kan geluisterd worden naar Sonate nr 21 in C gr.t op. 53 ' Waldstein'. Kaarten kosten € 27,50 en zijn te bestellen via www.wilminktheater.nl.

The Five Great Guitars

ENSCHEDE - The Reunion Tour van The Five Great Guitars zal op 12 mei het Muziekcentrum aandoen.

The Five Great Guitars bestaat uit Jan Kuiper, Harry Sacksioni, Eric Vaarzon Morel, Digmon Roovers en Zou Diarra. Stuk voor stuk zijn het fantastische gitaristen, maar gezamenlijk is nog vele malen beter. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze al meer dan 15 jaar bestaan. Vanaf € 16,50 euro is het concert te bezoeken in het Muziekcentrum op 12 mei om 20.00 uur.

Frankenweenie

ENSCHEDE - De film Frankenweenie is, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op het verhaal van Frankenstein.

Dat 200 jaar geleden voor het eerst het boek Frankenstein uitkwam, was voor Twentse Welle de aanleiding om een speciale tentoonstelling in te richten. Een film die daar mooi bij aansluit is Frankenweenie. Het verhaal van de jongen Victor die zijn hond Sparky weer tot leven wekt. Op dinsdag 15 mei om 14.30 uur is de film te zien bij Concordia aan de Oude Markt 15. De entree bedraagt € 6,- per persoon.