Afbeelding
Foto:

Euregio onderzoekt gebruik luchthavens

GRONAU/ENSCHEDE - Met een enquête hoopt Euregio in kaart te kunnen brengen wat de wensen zijn van inwoners van het grensgebied op basis van luchtverkeer. Ze gaan onderzoeken van welke luchthavens inwoners en bedrijven uit de regio gebruik maken, wat de meest populaire bestemmingen zijn en hoe het vervoer naar de luchthaven plaatsvindt.

De Euregio geeft aan dat tegenwoordig veel afhankelijk is van de bereikbaarheid in het luchtverkeer voor een gebied. Het maakt een gebied wel of juist niet interessant voor bedrijven om te vestigen, iets dat direct effect heeft op de populariteit van die plaats als woonomgeving. Daarom gaat Euregio een enquête uitvoeren onder inwoners en bedrijven in het grensgebied. Ze willen graag weten van welke relevante luchthavens men gebruik maakt, naar welke bestemmingen wordt gevlogen en wat de ervaring is met het verkeer van en naar de luchthavens. Op basis van deze informatie kan bekeken worden hoe de bereikbaarheid van het luchtverkeer in de regio verbeterd kan worden. "We willen door middel van het onderzoek een regionaal proces op gang brengen om de bereikbaarheid, de kwaliteit als vestigingslocatie en de grensoverschrijdende betrokkenheid tussen de deelnemende partners te versterken" vertelt Stefan Michel, adjunct-directeur bestuurder van de Euregio. Het project zal bestaan uit een enquête onder inwoners en bedrijven en een onderzoek naar de toekomstige bereikbaar van luchtverkeer in de Euregio.

Gefinancierd
Het project zal worden gefinancierd door de Europese Unie en de provincies Overijssel, Gelderland, Flevoland, Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten en het Wirtschaftsministerium van het land Nordrhein-Westfalen. De enquête zal in de zomermaanden worden afgenomen onder inwoners en bedrijven in de regio.