Afbeelding
Foto:

Enschede op de kaart als winkelstad van het oosten

ENSCHEDE - De nieuwe N18 werd onlangs opengesteld, waarmee er een verbeterde verbinding is tussen Enschede en de Achterhoek. Enschede Promotie grijpt deze kans aan om de stad ook in de Achterhoek in de schijnwerpers te zetten als aantrekkelijke stad voor winkelend publiek.

Met de slogan "Enschede, staat je goed" richt het promotieteam zich voornamelijk op jongvolwassen vrouwen van 18 tot 35 uit de Achterhoek. Ze willen hiermee uitlichten dat Enschede het heeft als winkelstad. Het centrum huisvest veel grote winkelketens, maar ook interessante kleine boetiekjes, fijne horeca en prima parkeergelegenheden. De campagne ging van start op 2 mei, op hetzelfde moment als de opening van de nieuwe N18. Hiermee is Enschede makkelijker toegankelijk geworden voor verkeer vanuit de Achterhoek. Enschede Promotie hoopt hiermee meer Achterhoekers naar het centrum van Enschede te trekken. Momenteel is Enschede al erg in trek als winkelstad bij vooral het winkelend publiek uit Duitsland.

Grote campagne
De campagne gaat meteen groots van start. Zowel online als offline wordt hard gewerkt om Enschede op de kaart te zetten. De campagne zal te zien zijn in huis-aan-huisbladen, bushokjes en busreclame, maar ook via sociale media als Facebook en Instagram is een reclamecampagne van start gegaan. Verder heeft het team dankbaar gebruik gemaakt van Google Adwords en staan er twee guerilla-acties gepland voor de komende maand in Doetinchem en Winterswijk. De doelgroep wordt zo veel mogelijk geinspireerd door de mogelijkheden die Enschede als winkelstad te bieden heeft. Met een goede bereikbaarheid, veel interessante winkelketens en de sfeervolle winkelstraten is er de ambitie om uit te groeien tot de winkelstad van Oost Nederland. De campagne wordt mede gefinancierd door Stichting Ondernemersfonds Enschede.