Losser verlengt samenwerking met Jeugdsport- en cultuurfondsen

LOSSER - De gemeente Losser heeft de samenwerking met het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds verlengd tot en met 2020. Deze fondsen maken het mogelijk voor kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen om toch deel te nemen aan een sport of muzieklessen.

De fondsen worden gebruikt voor gezinnen die zelf niet de mogelijkheid hebben om de contributie of benodigdheden voor een sport te bekostigen voor kinderen. Op deze manier heeft ieder kind de kans om een sport uit te oefenen zonder geldzorgen over te betalen contributie. "We vinden het belangrijk dat iedereen in Losser mee kan doen met sport of cultuuractiviteiten, we zijn daarom blij dat we de samenwerking met drie jaar gaan verlengen" aldus wethouder Joop Hassink. Ook sportattributen kunnen uit dit fonds betaald worden. Geld uit het jeugdcultuurfonds wordt gebruikt voor culturele activiteiten en om muziek- en musicallessen voor kinderen te bekostigen.

Stichting Leergeld Losser
De aanvragen voor een bijdrage uit deze fondsen worden geregeld door de Stichting Leergeld Losser. Zij beoordelen of iemand in aanmerking komt voor een bijdrage uit een van de fondsen. Bij toekenning zorgen zij voor een rechtstreekse betaling naar de vereniging of winkel. Meer weten over de jeugdfondsen voor sport en cultuur? Kijk dan op www.jeugdfondssportencultuur.nl.