Afbeelding
Foto:

Jongeren op de planken voor Midzomernachtsdroom'

ENSCHEDE - Samen met 17 jongeren uit Enschede en omgeving maakt Theater Sonnevanck een hedendaagse bewerking van de Shakespeare-klassieker Een Midzomernachtsdroom. Op 11, 12 en 13 mei is de voorstelling exclusief te zien in het eigen huis van Sonnevanck.

Voor het vijfde jaar op rij maakt Theater Sonnevanck in het kader van talentontwikkeling een voorstelling met jongeren tussen de 12 en 15 jaar. De jongeren maken de voorstelling onder begeleiding van professionele theatermakers. Dit jaar zijn dat schrijver Madelon Kooijman, regisseur Charli Chung, vormgever Koen Steger, muzikant Jelle Hoekstra en theaterdocent Nadieh Graumans-Tigchelaar. Voor de jongeren is het een prachtige kans om te zien wat het beroep van acteur met zich meebrengt. Naast dat het voor de jongeren een enorme ervaring is, is het voor een aantal van hen een opmaat naar de opleiding als acteur. "We zien dat jongeren na de Coming of Age voorstelling bij ons doorstromen naar de Coming of Age voorstelling van Toneelgroep Oostpool in Arnhem, die zij maken met jongeren tussen de 15 en 19 jaar. Vanaf Oostpool is de stap naar de Toneelschool in Arnhem dichtbij. Op deze manier is er een mooi talentontwikkelingstraject voor jongeren die serieus interesse hebben in het acteursvak", aldus Nadieh Graumans-Tigchelaar.

Een Midzomernachtsdroom
In William Shakespeares romantische komedie Een Midzomernachtsdroom lopen verschillende werelden door elkaar. Vier geliefden, een groep feeën en de leden van de plaatselijke amateurvereniging komen elkaar tegen in het bos. Ze worden verliefd, nemen elkaar in de maling en wijzen elkaar af. Samen vertellen ze een verhaal over dromen, fantasie en verbeelding. Een eigenwijze afspiegeling van de werkelijkheid met de allure van een romantisch sprookje. Waarbij waanzin en liefde het brein verhitten. En hormonen je om de oren vliegen.

Première
Een Midzomernachtsdroom speelt op 11 mei (voorpremière), 12 mei (première) en 13 mei (matinée) in het eigen huis van Sonnevanck, Walstraat 2 in Enschede. Kaarten à €7,50 kunnen worden gereserveerd via kantoor@sonnevanck.nl of door te bellen met 053 – 431 54 00 (ma t/m vr tussen 9.00 en 17.00 uur). Meer informatie: www.sonnevanck.nl/voorstelling/een-midzomernachtsdroom.