Nationale Molendag

HAAKSBERGEN - Op zaterdag 12 en zondag 13 mei is het voor de 46ste keer Nationale Molendag. De Oostendorper Watermolen en Windmolen de Korenbloem zullen tijdens de Nationale Molendag geopend zijn. De molens kunnen van binnen en buiten bekeken worden.

Daarnaast worden bij de molens veel activiteiten georganiseerd. Zo kan bij de Oostendorper Watermolen gekeken worden bij bijvoorbeeld de demonstratie ambachtelijk bierbrouwen en demonstratie verwerken vlas tot linnen. Ook wordt er door de plaatselijke bakkers in de bakspieker Spiekerbrood gebakken.

Bij Windmolen de Korenbloem zal er een demonstratie hout bewerken zijn en kunnen boven vuurkorven broodjes gebakken worden. Ook zal er een springkussen zijn, zodat kinderen zich even lekker kunnen uitleven. Meer informatie over de Nationale Molendag en de molens die geopend zijn voor het publiek is te vinden op www.molens.nl.

Kelderlezing

HAAKSBERGEN - De Historische Kring Haaksbergen organiseert op dinsdag 15 mei om 19.30 uur weer een Kelderlezing.

De Historische Kring Haaksbergen vindt de lokale geschiedenis en volkskunde een belangrijk gegeven. Over alles wat daarmee te maken heeft, geeft de vereniging advies en informatie. Zij vinden de bescherming van de historie en monumenten noodzakelijk. Deze door de vereniging georganiseerde lezing wordt gegeven door Norbert Eeltink. Hij is archeologisch specialist fysische antroplogie oftewel hij is een onderzoeker van menselijke resten bij archeologische opgravingen. De botten die tijdens een opgraving worden gevonden, kunnen een heel verhaal vertellen over hoe de mensen leefden en de tijd waarin ze leefden. Tijdens de lezing in het Historisch Centrum aan de Markt 3 zal hij over zijn werk vertellen. De lezing is gratis toegankelijk. Aangezien de ruimte maar beperkt is, is aanmelden wel gewenst. Dit kan via info@historischekringhaaksbergsen.nl of via 053-5742374.