Herman van Veen

ENSCHEDE - Misschien wel de bekendste creatie van Herman van Veen is Alfred Jodocus Kwak. Maar dat deze duizendpoot meer te bieden heeft is op 18 en 19 mei om 20.00 uur te zien in het Wilminktheater.

Herman van Veen zingt, componeert, schrijft, schildert en speelt viool. Hij heeft inmiddels al meer dan 80 boeken geschreven en 183 cd's gemaakt. De avonden in het Wilminktheater zullen dan ook gevuld worden met muziek en verhalen. Kaarten vanaf € 26,- zijn te koop via www.wilminktheater.nl of bij de kassa.

Dutch Craft Beer Festival

ENSCHEDE - Het Dutch Craft Beer Festival is een jaarlijks terugkerend festival dat in mei in Enschede wordt gehouden. Dit jaar zal dat op 12 mei zijn.

Het festival vindt plaats in het pand aan het Wilminkplein 2. Op 12 mei tussen 13.00 uur en 21.00 uur zullen daar 16 verschillende brouwerijen aanwezig zijn die gezamenlijk meer dan 60 verschillende bieren zullen schenken. Ook de verhalen achter de bieren willen de brouwers graag met u delen. Naast het proeven van de verschillende bieren kan er ook genoten worden van heerlijk eten. Muziek maakt het festival compleet. Er zijn zes bands die voor live (rock)muziek zorgen tijdens het festival. De entree bedraagt € 15,- en dit is inclusief twee munten en een glas dat na afloop meegenomen mag worden.

Nederlands Kamerkoor

ENSCHEDE - Het Nederlands Kamerkoor samen met countertenor Maarten Engeltjes en de harpiste Lavinia Meijer staan op woensdag 16 mei op de planken in de Wilmersbergzaal van het Muziekcentrum.

Het programma bestaat uit bijna volledig Amerikaanse muziekstukken en wordt opgevoerd ter ere van de 100ste geboortedag van Leonard Bernstein. Leonard Bernstein is een Amerikaan die bekend is geworden door zijn werk als componist, dirigent, pianist en muziekpedagoog. Veel van zijn musicals waren zeer succesvol op Broadway. Het Nederlands Kamerkoor, Lavinia Meijer en Maarten Engeltjes laten u daarvan genieten op 16 mei om 20.00 uur in het Muziekcentrum. Kaarten à € 27,50 zijn onder andere te bestellen via www.wilminktheater.nl.