Afbeelding
Foto:

Twents Gitaarfestival

ENSCHEDE - De gitaar wordt wereldwijd gebruikt voor het maken van muziek en dat is niet zo vreemd. Op een gitaar kunnen veel verschillende soorten muziek gespeeld worden. In de popmuziek, met name de rockmuziek, heeft de gitaar een belangrijke rol, maar ook is er een hoofdrol voor de gitaar weggelegd bij bijvoorbeeld bluesmuziek.

Naast dat de gitaar voor vele muziekstijlen ingezet kan worden, zijn er ook verschillende manieren om de gitaar te bespelen. Zo kan een gitaar bijvoorbeeld met of zonder plectrum bespeeld worden. Niet zo vreemd dat er door heel Europa Gitaarfestivals worden gehouden. Zo ook in Enschede, want daar wordt van 10 tot en met 13 mei het Twents Gitaarfestival gehouden.

Concerten
Zelfs als u zelf geen gitarist bent, dan is het bezoeken van het Twents Gitaarfestival wel de moeite waard. Er zullen gedurende de vier festivaldagen vele concerten worden gegeven. Zo zal zondag 13 mei Gerhard Reichenbach een concert geven in het Muziekcentrum. Deze gitaarvirtuoos heeft op grote podia in heel Europa zijn muziek laten horen. Op het buitenpodium op de Oude Markt zal Pim Weierink van zich laten horen op 10 mei. Hij laat u genieten van de wereld van de Fingerstyle gitaar. Ook de Rosenberg-familie laat van zich horen tijdens het festival. Het Mozes Rosenberg trio staat eveneens op Hemelvaartsdag op het podium op de Oude Markt.

Workshops
Gitaristen die hun vaardigheden willen verbeteren of eens iets nieuws willen proberen, zijn ook van harte welkom tijdens de diverse workshops van het Twents Gitaarfestival. Zo zal Edsart Udo de Haes een workshop Flamenco geven. Hij brengt u de flamencotechnieken bij en ook het spelen van de verschillende flamencoritmes komt aan bod. Een andere workshop wordt gegeven door Pim Weierink. Hij geeft een workshop over Fingerstyle aan beginners waarin de basis van deze stijl wordt behandeld, zoals de verschillende grooves en de technieken die met de rechterhand mogelijk zijn. In de workshop Fingerstyle voor gevorderden zal meer aandacht besteed worden aan bijvoorbeeld toonvorming en turn arounds.

Meer informatie
Voor zowel de gitarist als voor iedereen die graag naar gitaarmuziek luistert, is het bezoeken van het Twents Gitaarfestival de moeite waard. U heeft een idee kunnen krijgen van de mogelijkheden, maar dit is maar een klein deel van wat er allemaal mogelijk is. Voor alle concerten, workshops en andere activiteiten kunt u terecht op www.twentsgitaarfestival.nl. Ook het bestellen van tickets en inschrijven voor activiteiten kan via deze website. Het beloven weer vier mooie dagen te worden in Enschede.