Afbeelding
Foto:

Nieuwe afspraken onderhoud gebouwen Haaksbergen

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen heeft afspraken gemaakt met Homij Technische Installaties uit Enschede. Dit bedrijf zal het onderhoud van verschillende gebouwen van de gemeente op zich nemen.

Behalve het gemeentehuis betreft het bijvoorbeeld ook Theater de Kappen, de watermolen en de sporthallen. Door een bedrijf in te huren voor het onderhoud aan al deze panden hoopt de gemeente in de toekomst efficiƫnter te kunnen werken. Gebruikers van de panden kunnen voortaan 24 uur per dag terecht bij Homij met een reparatieverzoek. Wethouder Annette Nijhuis geeft aan blij te zijn met de nieuwe samenwerking: "Dat ontzorgt ons niet alleen enorm, maar is ook voor de gebruikers van de gebouwen in kwestie veel prettiger. Als er iets stuk is, dan kunnen ze vanaf nu rekenen op de 24-uurs-service van Homij."

Duurzaamheid
Homij gaat er voor zorgen dat de panden blijven voldoen aan de laatste wet-en regelgeving. Ook moeten ze zorgen dat de panden optimaal bruikbaar zijn. Ook gaan ze mee in de plannen van de gemeente om meer werkplekken te creƫren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een aantal van deze panden moet ook hiervoor dienst doen, waarbij Homij een steentje kan bijdragen in het geschikt maken en houden van de gebouwen. Uiteraard is er ook oog voor de huidige bedrijfsuitvoering van de gebouwen in Haaksbergen en is duurzaamheid een belangrijke factor voor de gemeente.

Pro-actief werken
Homij Technische Installaties doet naast het onderhoud aan de gebouwen in Haaksbergen al langer opdrachten voor gemeentes Enschede, Dalfsen, Hardenberg en Hellendoorn. Hun grote slagkracht hierdoor is een van de vele voordelen die de wethouder ziet in deze samenwerking. ""Wij hebben er minder werk aan en het scheelt ons geld. Bovendien zijn de gebruikers van de panden hiermee beter geholpen. Homij is veel beter in staat om proactief en preventief te werken en zo te zorgen dat er geen problemen ontstaan." Homij mag aan de gebouwen van de gemeente het meerjarig onderhoud op zich nemen.