De Last van Liefde

ENSCHEDE - De Last van Liefde is een eigen productie van Het Vestzaktheater in verband met Bevrijdingsdag.

De eenakter De Last van Liefde is het verhaal van een eenvoudig Twents gezin, half jaren zeventig. Het is dertig jaar na WO II en het leven gaat zijn gangetje. Maar onder de oppervlakte van het dagelijkse bestaan blijken oude wonden nog steeds het leven te beïnvloeden van het doorsnee gezin Bernink, vader, moeder en twee dochters. Het toneelstuk gaat over liefde en gemis, over kleinburgerlijkheid en hypocrisie, maar vooral over onmacht binnen menselijke relaties.

Kaartverkoop
De voorstelling 'De Last van Liefde' is zaterdag 5 mei om 20.30 uur en zondag 6 mei om 15.00 uur te zien in Het Vestzaktheater aan de Walstraat 35. Kaarten kosten € 8,50 en zijn te bestellen via www.hetvestzaktheater.nl.

Nieuwe ovonde geopend

HAAKSBERGEN - Het nieuwe stuk van de Kolenbranderweg en de aansluiting op de Noordsingel zijn dinsdag officieel geopend.

Wethouder Annette Nijhuis verrichte de openingshandeling van deze zogeheten ovonde; een ovale rotonde die diverse voordelen zou moeten hebben. De ovonde vormt de aansluiting op de N18 en kwam tot stand dankzij financiële bijdragen van de Provincie Overijssel en Regio Twente. De opening werd bijgewoond door diverse belangstellenden. Wethouder Nijhuis hield een korte toespraak en verrichte de openingshandeling op ludieke wijze.

Raapad gaat kleuren

HAAKSBERGEN - De gemeente heeft afspraken gemaakt met de wijkraad Hassinkbrink over het Raapad.

De gemeente ging in gesprek met deze en andere wijkraden over hun wensen en ideeën voor het openbaar groen. Doel is om samen te kijken naar goedkopere alternatieven dan alles door de gemeente te laten onderhouden. Ook is het doel om buurten zelf actiever te maken op dit vlak. Door middel van groenadoptie wil de gemeente het Raapad een kleurrijke aanblik geven. Het eerste deel van het pad vanaf de Hengelosestraat is onlangs ingeplant door Haarman Tuinontwerp. De komende twee jaar wordt het hele Raapad aangepakt, waarbij de gemeente ook kijkt naar mogelijkheden zoals de aanleg van een hondenuitlaatroute. De gemeente verwacht dat dit een mooi resultaat op zal leveren.