Alzheimer Café

ENSCHEDE - Komende maandag 7 mei is er weer een Alzheimer Café in Enschede. De avond wordt georganiseerd door Alifa Welzijn Ouderen in samenwerking met zorgorganisaties.

Het thema van deze bijeenkomst is: Vrijheid en veiligheid bij dementie. Voor deze avond hebben zij Jan Heining van Alzheimer Nederland gevraagd om gastspreker te zijn. Iedereen die te maken heeft met dementie stuit op dilemma's rond vrijheid en veiligheid. Er volgen vaak lastige afwegingen: waar doe je goed aan en waaraan niet? Hoe bied je iemand met dementie veiligheid en bescherming én tegelijkertijd zo veel mogelijk vrijheid en zelfbeschikking?

Vraagstukken
Met deze vraagstukken kom je verder als je ze deelt met anderen: vrijheid en veiligheid bij dementie kunnen worden vergroot als dilemma's worden besproken en nieuwe inzichten worden gedeeld. De bijeenkomst biedt ruim anderhalf uur inspiratie, informatie en gesprek rond de dilemma's in de zorg voor mensen met dementie. Via filmpjes worden praktijkvoorbeelden en mogelijke oplossingen geschetst. De bezoekers van de bijeenkomst gaan hierover met elkaar in gesprek en wisselen ervaringen uit. Zo doen we nieuwe inzichten op en blijkt dat er soms meer mogelijk is dan we denken. Ook zullen er deze avond praktische tips gedeeld worden.

Kom ook
Deelname aan het Alzheimer Café is gratis. Men hoeft zich niet op te geven of te reserveren, de inloop is vrij. Het Alzheimer Café wordt gehouden in Wijkcentrum de Roef aan de Pastoor Geertmanstraat 17 in Enschede. De zaal is maandag om 19.00 uur open, het programma zelf duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Voor inlichtingen kunt u bellen met Wil Varwijk, Alifa Welzijn Ouderen, 053-4320122 of mailen: w.varwijk@alifa.nl