Nationale Stoomtreindag

HAAKSBERGEN - Op 10 mei, Hemelvaartsdag, is er bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen tijdens de Nationale Stoomtreindag weer veel te doen voor jong en oud.

Tussen Haaksbergen en Boekelo zullen vanaf 10.00 uur weer treinen rijden, waaronder ook 'De Kikker', de oudste Nederlandse stoomlocomotief die nog rijdt. Verder zijn op de museumlocatie in Boekelo grote modelspoorbanen te bewonderen. Meer informatie vindt u op www.museumbuurtspoorweg.nl.

Karsu - Plays Atlantic Records

ENSCHEDE - Karsu laat op maandag 7 mei om 19.30 uur in De Vrijhof de muziek van Atlantic Records herleven.

Karsu zal op 7 mei samen met haar band de muziek vanuit de beginperiode van platenlabel Atlantic Records ten gehore brengen. Denk daarbij aan de muziek van Aretha Franklin, Ray Charles en Led Zeppelin. Op onnavolgbare wijze laat Karsu horen dat de muziek van deze grote muzikanten het eeuwige leven lijken te hebben. Bestel kaarten online via www.utwente.nl/nl/cultuur/.

A JE TO!

ENSCHEDE - "A JE TO!" is de bekende uitspraak van Buurman en Buurman. Er is nu een theatervoorstelling van de twee buurmannen die op 6 mei te zien is in het Wilminktheater.

Zowel kinderen als volwassen kennen de twee buurmannen, die meestal niet met de meest logische oplossingen problemen te lijf gaan, van televisie. Niet in de lach schieten bij de avonturen van Buurman en Buurman is bijna onmogelijk. Nu spelen de twee ook de hoofdrol in "A JE TO!". Ook nieuwsgierig naar hoe hun jacht op mollen gaat aflopen en hoe groot de ravage wordt? Kom dan op 6 mei naar het Wilminktheater, Wenninkgaarde 40-42 in Enschede. Er is een voorstelling om 13.30 uur en 16.00 uur. De entree bedraagt € 15,50.

Sergey & Lusine Khachatryan

ENSCHEDE - Na Het Concertgebouw in Amsterdam en Carnegie Hall zijn broer en zus Khachatryan op 6 mei te zien in het Muziekcentrum in Enschede.

Violist Sergey en pianiste Lusine zullen u de muziek van Wolfgang Amadeus Mozart en Sergei Prokofiev laten horen. Het concert is op 6 mei om 14.30 uur in het Muziekcentrum. Kaarten kosten € 30,-.