Lassus Grand Cru

ENSCHEDE - Orlandus Lassus is een componist uit de renaissance. Onder het genot van een wijntje genieten van zijn muziek kan op 3 mei.

De muziek van Lassus, die door de musici van Zefiro Torna wordt gespeeld, varieert van Duitse drinkliederen tot Franse chansons. En de wijn die wordt geschonken is niet zomaar wijn, maar wijn uit de streken waar Lassus verbleef. De voorstelling is te zien in de Grote Kerk aan de Oude Markt 31 op 3 mei om 20.00 uur. Kaarten à € 19,50 kunt u bestellen op www.wilminktheater.nl.

Oorlogsgeheimen

ENSCHEDE - Op veler verzoek is de toneelvoorstelling Oorlogsgeheimen weer terug in de Nederlandse theaters. Op 30 april zal de voorstelling te zien zijn in Theater Concordia.

De voorstelling is naar het gelijknamige boek van Jacques Vriens en gaat over de Tweede Wereldoorlog. Al vinden kinderen de oorlog eerst spannend, toch blijkt al snel dat de oorlog ook vervelende kanten heeft. Zo leeft bijna iedereen wel met geheimen en als de verkeerde mensen ervan horen, kan dat het verlies van dierbaren betekenen. Al met al is Oorlogsgeheimen een mooie, aangrijpende en spannende voorstelling. De voorstelling is om 12.30 uur te zien in Concordia Theaterzaal. Kaarten voor kinderen tot en met 12 jaar zijn € 7,50 en € 10,- voor iedereen ouder dan 12 jaar.

Met de kudde naar het veen

HAAKSBERGEN - De volwassen schapen en de lammeren gaan op 29 april om 11.00 uur naar het Haaksbergerveen en u kunt met ze meewandelen.

In de wintermaanden verbleven de schapen in het Horstervennehoes. Ook de lammeren van de kudde zijn daar geboren. Nu gaat de kudde weer op pad en voor de lammeren zal dat dan ook de eerste keer zijn. Vanaf het Horstervennehoes wordt er gewandeld naar het Haaksbergerveen. Dit is een tocht van ongeveer twee kilometer en iedereen mag meewandelen met de herder, de honden en natuurlijk de schapen. Bij de werkschuur van Staatsbosbeheer is er een korte stop. Herders zullen daar vertellen over hun werk en dat van de schapen en er is tijd voor het beantwoorden van vragen. Er is ook de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding iets te drinken. Wandel ook mee op 29 april. Deelname is gratis.