Afbeelding
Foto:

Ophalen van gevonden voorwerpen en weesfietsen

ENSCHEDE - Het Depot is verhuisd. Vorige week werd de nieuwe locatie aan de Euregioweg 310 op Euregio Bedrijvenpark Enschede officieel geopend door Patrick van den Brink Directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Enschedeërs die iets zijn verloren of die hun in beslag genomen weesfiets willen ophalen, kunnen vanaf nu terecht op de nieuwe locatie!

Eigenaren kunnen hun fiets binnen 3 maanden tegen een financiële vergoeding ophalen bij Het Depot. Gebeurt dat niet, dan worden de weesfietsen in de werkplaats opgeknapt. De als nieuw uitziende, blinkende fietsen, krijgen vervolgens een nieuwe eigenaar als mensen die moeten rondkomen van een bijstandsuitkering. Fietsaccessoires en kinderzitjes worden aan een goed doel geschonken. Mario Poorthuis: "We hebben in totaal 2.220 fietsen kunnen verstrekken aan de Bijzondere Bijstand en Participatie, 75 aan goede doelen en 228 aan Stichting bijzondere Noden."

Verloren voorwerpen terug bij de eigenaar
Naast weesfietsen is Het Depot dé bewaarplaats voor gevonden voorwerpen. Van alles dat binnenkomt maken zij melding op de landelijke website www.gevondenofverloren.nl. Iedereen die iets is verloren, kan op deze website zien of het voorwerp gevonden is en vervolgens bij Het Depot terecht om het op te halen.