Gratis bloeddrukmeting

ENSCHEDE - De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is.

Vegro organiseert daarom iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen. Woensdag 2 mei is men tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom bij Vegro in Enschede, gevestigd aan de Boulevard 1945 – 335. Een afspraak maken is niet nodig.

Verkoop door de Muziekbank

ENSCHEDE - De Muziekbank organiseert een grote verkoop van cd's en lp's op zaterdag 28 april.

Op zaterdag 28 april zal de Muziekbank van 11:00 tot 16:00 een verkoop van scherp geprijsde cd's, dvd's en lp's houden in de Pijpenla van de Openbare Bibliotheek Enschede. Er is veel vers aanbod van klassiek, jazz, pop en wereldmuziek cd's.

De tuinen van de herinnering

ENSCHEDE - 'De tuinen van de herinnering' is een voorstelling naar het gelijknamige boek van Michel Quint. De aangrijpende voorstelling is op 28 april te zien in De Kleine Willem.

Het verhaal gaat over Michel, een jongen van tien, die zich voor zijn vader schaamt. Zijn vader verkleedt zich namelijk als clown. Wat er schuilgaat achter het verkleden wordt onthuld in deze voorstelling van stichting Beer Muziektheater. René Groothof maakt weer indruk met zijn rol als Michel. Om 19.00 uur is de voorstelling te zien in De Kleine Willem. Kaarten kosten € 7,50 en zijn onder meer verkrijgbaar via www.wilminktheater.nl.

Oude Ambachtenmarkt

ENSCHEDE - Op zondag 29 april is er niet alleen koopzondag in het centrum van Enschede, maar ook een Oude Ambachtenmarkt op het H.J. van Heekplein.

Vroeger waren beroepen als pottenbakker, tingieter, boekbinder en touwslager veel voorkomend. Tegenwoordig worden veel van die zaken machinaal vervaardigd. Zien hoe vroeger bijvoorbeeld touw handmatig werd vervaardigd kan op het H.J. van Heekplein tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Verder zullen folkloristische optredens worden verzorgd door de Enscheder Spöllers en Daansers "De Krekkel".