Afbeelding
Foto:

RaceRunning: probeer deze nieuwe sport uit tijdens de try-out in Haaksbergen!

Voor mensen met een verminderde balans of loopfunctie, blessures, lichamelijke klachten of een lichamelijke beperking kan het lastig zijn een geschikte sport te vinden. In Haaksbergen kunnen deze mensen nu kennis maken met een nieuwe en leuke sport: RaceRunning. Een RaceRunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, waarmee je je lopend of rennend voortbeweegt. Met behulp van de RaceRunner is het mogelijk om fit te blijven en op een veilige én leuke manier te bewegen. Yvonne Kleise vertelt: "De RaceRunner heeft mij opnieuw de mogelijkheid gegeven in beweging te komen en te stralen. Wanneer ik door Haaksbergen rijd, word ik meer aangesproken. RaceRunning geeft mij meer vrijheid en het gevoel van fit worden en zijn."


Op zaterdag 21 april aanstaande organiseert de werkgroep RaceRunning Haaksbergen een try-out van 10.00 tot 12.30 uur bij Atletiekvereniging Haaksbergen, Scholtenhagenweg 39. Tijdens deze try-out kan iedereen kennis maken met de RaceRunner: kinderen, volwassenen en senioren, maar ook behandelaren die zich op bijvoorbeeld revalidatie richten. Rollick (importeur in middelen voor revalidatie en mobiliteit) stelt RaceRunners beschikbaar om te proberen en geeft informatie en advies over alle mogelijkheden. Daarnaast worden clinics verzorgd door Revalidatiecentrum 't Roessingh en Livio. En natuurlijk staat voor alle belangstellenden de koffie en thee klaar.

Meer informatie
Meer informatie over de RaceRunner inclusief video's en de try-out dag van 21 april is te vinden op www.facebook.com/racerunninghaaksbergen. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Nienke Schuppers, buurtsportcoach van de Noaberpoort, telefoonnummer 053 - 57 34 789 of per mail n.schuppers@noaberpoort.nl.