Afbeelding
Foto:

Guitarribs Bluesfestival

HAAKSBERGEN - Het 9de Guitarribs Bluesfestival wordt gehouden op vrijdag 27 april in en om de muziekkoepel op het idyllische Park Scholtenhagen. De bluesmuziek, kindervermaak en spareribs van de grill van het festival maakt Koningsdag weer super gezellig.

'Lekker genieten van vier live-bands gratis en voor niks. Geen moeilijk gedoe, geen entree, geen zware organisatie, maar 4 bands en een grill die het werk doen' aldus medeorganisator Jan Wissink. 'Het hele gezin kan hier komen aanwaaien om lekker en ongedwongen te genieten van dit evenement'.

Gezelligheid op en top
Initiatiefnemers Paul en Saskia Overzee van Partycentrum 't Hagen en Steakhouse Buffalo Bill zijn nog steeds enthousiast over het concept, juist omdat het het zo gezellig is. Veel mensen maken een fietstochtje en komen gezellig even aanwippen op het festival. Park Scholtenhagen en de muziekkoepel is een perfecte locatie. Ook deze keer is weer aan alles gedacht. Voor de kinderen staat er wederom een springkussen en kan er worden geschminkt.

Organisatie
We houden nog steeds vast aan een simpel organisatiemodel. Wij van 't Hagen zorgen voor de horeca gerelateerde zaken en plaatsgenoot Jan Wissink zorgt voor het contracteren van de bands en de overige muzikale organisatie. Ik begin meestal zo rond de jaarwisseling met het selecteren van de bands zegt Wissink. Het GuitarRibs Bluesfestival is een uitje voor het hele gezin. En bij kou en regen? "Geen nood, dan houden we het festival gewoon binnen, maar liever niet", lacht Wissink. Het 9de Guitarribs Bluesfestival begint om 14.00 uur en duurt ongeveer tot 19.00 uur. Parkeren en entree is zoals altijd natuurlijk gratis! Meer informatie op www.guitarribs.tk of www.facebook.com/guitarribs2017.

Line-up
14.00 uur - Firehouse Mama
De band is een bluesrockband met als basis een lekkere vette Hammond.
15.20 uur - Mojo Overdrive
Mojo Overdrive is een rockband met de bluesrock van de jaren '70 met een flirt met modernere invloeden.
16.40 uur - Give me Moore
Deze band brengt een muzikaal eerbetoon aan Gary Moore, een van de meest invloedrijke gitaristen.
18.00 uur - Blueswheel
Met authentieke blues-harp, rauwe zang, verassende gitaarlicks, piano en Hammond en een vette bassound aangevuld met strakke drums maken ze aanstekelijke Bluesrock.