Afbeelding
Foto:

Boosterfestival
trekt veel bekijks

ENSCHEDE - Zaterdag 7 april werd in Enschede het Boosterfestival gehouden. Op deze zomers aanvoelende avond traden diverse jonge talenten verspreid door de binnenstad in café's en theaters op.

Het Enschedese Boosterfestival viel dit jaar samen met de eerste warme dag van het jaar, wat voor een gezellige drukte en afgeladen terrasjes in de binnenstad zorgde. Het festival is bedoeld om talent van nu een podium, kennis en netwerk te bieden om zodoende de uitdaging van het maken van carrière in de muziekwereld te vergemakkelijken. Sommige café's, zoals de Beiaard en Proeflokaal België, hadden hun deuren voor de jonge muzikanten geopend. Een dertigtal bands of individuele artiesten kregen de gelegenheid om hun beste beentje voor te zetten. Green Vibrations hield haar launchparty om de bezoekers alvast een voorproefje te geven van het festival dat met hemelvaart zal worden gehouden. Bij café Rocks werd de afterparty gehouden met de Rocks Booster After Blaster. Bij de N.E.W. Releaseparty kreeg aanstormend talent de gelegenheid om hun vaardigheid te oefenen met nieuwe elektronische waar. Aan verscheidenheid in muziekstijlen die te horen waren was geen gebrek: Country, Indie, Techno, Rock, Hiphop, Pop, Punk en nog vele andere. Tot diep in de nacht gingen de optredens door en maakte Enschede haar naam als muziekstad waar.

Muzikantendag en conferentie
Naast de optredens waren er bij Artez ook een muzikantendag en een conferentie. Men kon bij stands, demospreekuren en seminars en talentenscouts terecht met allerhande vragen over het muzikantenbestaan. Hoe kun je als Artiest met je act naar het buitenland treden bijvoorbeeld? Of hoe speel je in op de alsmaar veranderende technologie? Hopelijk heeft iedere artiest van de verzamelde kennis gebruik kunnen maken en een antwoord kunnen krijgen op zijn of haar prangende vraag. Aansluitend was er een netwerkdiner voor de professionals.

Popprijs
Om half elf 's avonds werd de popprijs Overijssel 2018 uitgereikt, dit jaar aan 'The Cool Quest'. een band van vijf uit Zwolle. Een prestigieuze prijs voor die ene act die zichzelf binnen en buiten Overijssel op de kaart heeft weten te zetten.