Afbeelding
Foto:

Planet of Sound
viert Record Store Day!

ENSCHEDE - Zaterdag 21 april is het weer zover: internationale Record Store Day 2018. Met dit inmiddels wereldwijde fenomeen wordt gevierd dat er gelukkig nog steeds muziekfanaten bestaan die het aandurven een platenzaak te runnen.

Ondanks de opkomst van de webshops blijven ze volhouden en dat mag best eens beloond worden. En andersom trouwens; de platenzaak wil ook graag de klanten trakteren. Tijdens deze speciale dag zullen er namelijk een flink aantal bijzondere uitgaven verschijnen in zeer gelimiteerde oplages. Aangezien er geen reserveringen gedaan mogen worden op deze items is het verstandig niet te laat binnen te stappen. Voor de gelegenheid gaan we een uurtje eerder open, dus om 10.00.

Kom vroeg
Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Het feestje is natuurlijk niet compleet zonder de nodige muzikale omlijsting en dit jaar zal DJ Torino weer kris-kras door de platenkast gaan. Ervaar eens hoeveel leuker een fysieke winkel is t.o.v. het internet. Voor ons is iedere klant speciaal en hoewel we enorm breed geselecteerd zijn kunnen we natuurlijk niet alles op voorraad hebben, dus verlanglijstjes zijn altijd welkom. Al moeten we het uit Japan halen. En vergeet niet het persoonlijke contact met muziekliefhebbers met een zeer brede smaak. Als je echt even de moeite neemt kom je echt zeer bijzondere platen en cd's tegen bij de Planet.

De bezemkast
Deze week introduceert Petrushka de Bezemkast. Hierin kun je lp's, cd's en dvd's vinden voor de helft van de prijs! De bedoeling is om met de bezem door de collectie te gaan zodat we weer plek hebben voor nieuwe releases. De Planet of Sound is meer dan gewoon een platenzaak. We zijn ook een culturele hotspot. Omdat we een heus podium bezitten hebben we regelmatig optredens van bands of dj's. Zo gaat weer een gezellig voorjaar worden in de Haverstraatpassage met op 6 mei the Charles Darwin Selection (folk), 24 mei Shï (synth-pop), 27 mei gaan we internationaal met: Pacho Davila nrw Jazz Connection Trio (jazz uit Colombia) en op 3 juni de Amsterdamse electronic wizard CLEMM (electro). Allemaal gratis te zien. Kom gezellig langs bij: Planet of Sound – Haverstraatpassage 54 - Enschede. PS: we hebben ook geweldige officiële band shirts!