Afbeelding
Foto:

ANWB Automaatje nu ook in Losser

LOSSER - In Losser kan vanaf 6 april gebruik worden gemaakt van het ANWB Automaatje. Hierbij vervoeren plaatsgenoten met hun auto minder mobiele mensen zodat zij ook deel kunnen blijven uitmaken van het sociale en maatschappelijke leven. Op vrijdag 6 april wordt de intentieverklaring voor dit project getekend.

Op vrijdag 6 april zal in 't Lossers hoes een intentieverklaring voor het opzetten voor het project worden ondertekend samen met de Gemeente Losser, Stichting Fundament en de ANWB. Het ANWB Automaatje zorgt ervoor dat ouderen en mensen met een beperking bijvoorbeeld makkelijker een bezoek aan de huisarts kunnen brengen, de wekelijkse boodschappen kunnen doen of op bezoek kunnen bij vrienden. Zij kunnen tegen een geringe kilometervergoeding een lift krijgen van een buurtbewoner.

Al op 30 locaties
In januari werd het ANWB Automaatje al in 30 locaties in het land aangeboden. In Woerden en Barneveld werd in 2016 een pilot gehouden en er bleek veel belangstelling te zijn voor de dienst. Hierna volgden er meerdere plaatsen waaronder Haaksbergen. In het eerste kwartaal van dit jaar komen daar meer plaatsen bij waaronder Enschede. Vanaf juni zal het ANWB Automaatje echt van start gaan in Losser.

Wanted: chauffeurs
De Stichting Fundament heeft behoefte aan chauffeurs met een eigen auto om het project te kunnen uitvoeren. Heeft u dus een eigen auto en heeft u tijd en zin om af en toe op pad te gaan met een buurtgenoot? Meld u dan aan bij Sherina Schouten van Stichting Fundament, email: s.schouten@stichtingfundament.nl of bel 053-5369405.