Shutterstock
Shutterstock Foto:

Enschede helpt met
vinden van subsidies

ENSCHEDE - inwoners van Enschede kunnen gebruik maken van uiteenlopende subsidies voor activiteiten die bijdragen aan de maatschappij, maar ook voor ondernemers en verenigingen zijn er veel bijdragen beschikbaar. Maar hoe weet u waar u eventueel aanspraak op zou kunnen maken? Loopt u wellicht iets mis dat u goed zou kunnen gebruiken? Om Enschedeërs hierbij te helpen is er het online subsidieloket.

Het klinkt wellicht wat raar: een gemeente die inwoners actief aanspoort om gebruik te maken van subsidies. Immers, zomaar geld uitdelen staat toch een beetje haaks op wat veel instellingen zouden doen. Maar de onderbouwing is een positieve: er zijn veel beschikbare subsidies die een maatschappelijk nut dienen of ondernemers helpen om door te groeien. Het zijn investeringen in de huidige samenleving en in de toekomstige.

Subsidieloket
Enschede is één van negen Nederlandse gemeenten die beschikt over een online subsidieloket. Inwoners kunnen nog tot oktober van dit jaar gebruik maken van dit loket om een subsidie te zoeken voor hun initiatief, project of investering.

Veel beschikbaar
Met de online portal van vindsubsidies.nl kunnen inwoners en ondernemers concrete informatie vinden over de vele duizenden subsidies, maar ook fondsen en fiscale regelingen waar zij gebruik van kunnen maken. Zo kan door middel van een database gezocht worden naar financiering voor bijvoorbeeld sportclubs, culturele verenigingen, goede doelen of bedrijven.

Kanttekeningen
Natuurlijk zitten er wel wat praktische kanttekeningen aan het aanvragen van subsidies. Het gaat immers om gemeenschapsgeld. Zo moet iedere aanvraag voor een subsidie goed onderbouw kunnen worden, waardoor er wel enig papierwerk bij komt kijken. Ook is het niet zo eenvoudig als 'vul een formulier in, krijg geld op je rekening'; er gelden concrete regels voor de verantwoording van de besteding van dit geld. De gemeente Enschede denkt desondanks dat het online loket een belangrijke stap voorwaarts is, aangezien de gemeente zelf geen overzicht van subsidies beschikbaar heeft. Kijk ook op: www.enschede.nl