Reeën spotten Buurserzand

BUURSE - Met de reewildwandeling van Natuurmonumenten op vrijdag 13 april gaat u in de schemering op pad in het Buurserzand.

De wandeling start om 19.00 uur bij De Wakel, Stendermolenweg 9 in Buurse. Vanaf daar wandelt u onder begeleiding door het Buurserzand op zoek naar reeën. De boswachter weet als geen ander waar de dieren vaak te vinden zijn. Eenmaal gevonden kunt u niet anders dan genieten van de aanblik van de reeën. Aanmelden voor deze wandeling is noodzakelijk, aangezien er maar een beperkt aantal personen mee kunnen. Aanmelden kan op www.natuurmonumenten.nl.

NBE speelt Dvorák

ENSCHEDE - Het Nederlands Blazers Ensemble met 'Gestreken en Geblazen' is op 12 april te zien in de Grote Kerk.

De twee mooiste muziekstukken van Dvorák, 'Serenade voor blazers' en 'Celloconcert' zijn te beluisteren tijdens het concert in de Grote Kerk op 12 april om 20.00 uur. Kaarten van € 25,- per stuk zijn te bestellen via www.wilminktheater.nl.

Klimmen naar kruishoogte

ENSCHEDE - Tosca Niterink en Anita Jansen vertellen over hun wandeltocht van Granada naar Santiago de Compostella en hun belevenissen vormen zeker geen saai verhaal!

Beide vrouwen hebben niets met wandelen, maar de tocht van maar liefst 1100 km hebben zij volbracht. Zij nemen u mee naar olijfboomgaarden in Andalusië en de woestenij van Extremadura. De ergernissen, de vreugde, de soms vreemde ontmoetingen en verder alles dat is voorgevallen tijdens de wandeltocht worden met u gedeeld en dat leidt tot een verslag vol humor. Kom ook luisteren op 9 april om 12.30 uur in Concordia Theaterzaal. Toegangskaarten zijn onder andere te bestellen op www.concordia.nl.

Koken voor kinderen

HAAKSBERGEN - Tijdens de WoeMiClub op 11 april kunnen kinderen weer zelf koken.

Deze woensdagmiddag staat er rösti-ovenschotel op het menu bij Kulturhus Haaksbergen. Er wordt niet alleen gekookt, maar zeker ook gesmikkeld van het zelfgemaakte gerecht. Opgave kan via info@kulturhushaaksbergen.nl.