Losser neemt afscheid van Joop Hassink

LOSSER - De gemeente Losser neemt deze vrijdag 6 april afscheid van wethouder Joop Hassink.

Hassink was sinds 2009 wethouder in Losser. Hij arriveerde in een moeilijke periode; Losser zat in oktober 2009 even zonder college van B&W nadat alle wethouders opstapten. Een dieptepunt van bestuurlijk falen; Losser versleet in twee jaar tijd zes wethouders en verkeerde financieel in zware problemen. In november van 2009 trad Joop Hassink aan. Als oud-wethouder van Enschede wekte zijn komst enige argwaan. 'De bestuurder uit de grote stad die Losser een lesje komt leren.', zo waren de commentaren. Hassink bleek al snel een goede match voor Losser. Met de zware post financiën kon hij goed uit de voeten. Losser laat hij nu achter met een gezonde financiële situatie en een solide basis om op te bouwen.

Uitdagingen
Natuurlijk was het wethouderschap niet bepaald eenvoudig; zeker om de financiën onder controle te krijgen. Naast deze portefeuille vielen ook onder meer het project Hart van Overdinkel, de realisatie van het kulturhus in Overdinkel, grondzaken, ruimtelijke ordening en werk en inkomen onder zijn verantwoordelijkheid. Met name de zorgtaken die gemeenten vanuit het Rijk toegeschoven kregen waren voor alle gemeenten een uitdaging. Meer doen met minder middelen was het devies.

Afscheid
Om stil te staan bij Joop Hassink's inzet de afgelopen jaren organiseert de gemeente ook een afscheidsreceptie voor hem; deze vrijdag 6 april van 16.00 tot 18.00 uur in 't Lossers Hoes, beter bekend als het voormalige gemeentehuis. In een afscheidsinterview bij de TC Tubantia liet de 67-jarige bestuurder weten zich nu toe te willen leggen op zijn privé-leven: golf, reizen, gezin en genieten van de mooie dingen in het leven.