Grote drukte bij Syrisch-Orthodoxe paasviering Glane

GLANE - Komende maandag 9 april viert de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap weer tweede paasdag. Het St Ephrem klooster in Glane zal dan weer duizenden gelovigen verwelkomen voor deze jaarlijkse traditie. De gemeente Losser neemt enkele maatregelen om dit goed te laten verlopen.

De viering trekt jaarlijks veel bezoekers, wat organisatorische problemen oplevert qua de benodigde parkeerplaatsen en de verkeersstroom zelf van en naar het klooster. Op 9 april geldt van 07:00 tot 17:00 uur een aangepaste verkeersdoorstroming op en rondom de Glanerbrugstraat. Ondanks de inzet van politie en verkeersregelaars kunnen door het grote verkeersaanbod tijdelijk verkeersopstoppingen en verkeershinder ontstaan. Het bestuur van het klooster stelt alles in het werk om de overlast voor omwonenden en verkeersdeelnemers zoveel mogelijk te minimaliseren.

Veel bezoekers
De Syrisch-Orthodoxe gemeenschap in Nederland telt ruim 2.000 families verdeeld over 11 kerkgemeenten. Het klooster is het centrale punt van de gemeenschap, met name door de aanwezigheid van de begraafplaats en de daar aanwezige faciliteiten om grote bijeenkomsten te organiseren. Het vieren van Pasen is voor de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap een belangrijk jaarlijks hoogtepunt. Op 2e paasdag komen mensen uit Nederland en Duitsland naar het klooster om hun doden te gedenken.