Afbeelding
Foto:

Big Bang Festival

ENSCHEDE - Het Big Bang Festival trekt rond door Europa en was eerder al te zien in onder andere Antwerpen, Hamburg en Lille. Dit jaar is het festival voor de tweede keer in Enschede. Vorig jaar was dit een grote publiekstrekker, waardoor herhaling niet uit kon blijven.

Wat dit festival uniek maakt, is dat het gericht is op een jong publiek of te wel kinderen vanaf 4 jaar. Zij kunnen op een speelse en avontuurlijke manier kennis maken met cultuur. Het festival laat kinderen ervaren dat cultuur leuk is. Er is veel om uit te kiezen en iedereen kan zo zijn eigen programma samenstellen. Zie hieronder een klein deel van het aanbod.

StapStrument
Bij 'StapStrument' gaan kinderen zelf muziek maken. Aan elke voet krijgen zij een voetpompje waarmee lucht door orgelpijpjes geblazen kan worden. Kinderen kunnen zelf bepalen hoe snel de muziek gaat en of ze hard of zacht spelen. Met 24 kinderen samen ontstaat er een heel orkest en kan er samen gemusiceerd worden. Deelnemen aan 'StapStrument' kan gratis op 8 april om 10.00 uur in de Hartmanfoyer van het Muziekcentrum.

Muziekkamers
Er zijn dit jaar ook drie muziekkamers ingericht in de vergeten en verborgen plekken van de locaties van het festival. In één van die muziekkamers wordt er een miniconcert gegeven door de jonge Thomas Eeckhout. In de tweede is het interactieve muziektheater 'Made iIn El Kwakkaba' te vinden en daarbij draait het allemaal om vergeten speelgoed. In de laatste muziekkamer is het het jong Nederlands Blazers Ensemble Oost dat u wegblaast met klassieke en popmuziek. De muziekkamers bijwonen kost € 7,- en kan om 10.00 uur 13.00 uur en 16.00 uur.

ZOU! Bodypercussie
Muziek maken zonder instrumenten maar met het eigen lichaam. Simon Filippi en Julien Vasnier laten zien en horen wat er allemaal mogelijk is met onder andere handen, voeten, mond en stem. Deze voorstelling is te zien op 8 april om 11.00 uur in de Arke Zaal van het Muziekcentrum. Kaarten voor de voorstelling kosten € 7,-.

VelotroniX
'VelotroniX - a real mean beatmachine' doet hun naam eer aan. De groep van vijf percussionisten laat horen wat er mogelijk is met drumkits, basdrums en lamellofonen in de Daniels Huismanfoyer in het Muziekcentrum om 12.30 uur. Op vertoon van een Big Bang entreebewijs is genieten van VelotroniX gratis.

Willem Wilminkprijs
Zaterdag 7 april om 19.00 uur zal tijdens het Big Bang Festival ook de Willem Wilminkprijs van het Beste Kinderlied 2018 worden uitgereikt. Het Nederlandse kinderlied en het belang daarvan mag niet vergeten worden. Door de uitreiking van de Willem Wilminkprijs laat men zien hoe belangrijk dit is. De uitreiking van de prijs zal omlijst worden met een theatervoorstelling voor jong en minder jong. De voorstelling zit vol muziek en dans en natuurlijk zijn de genomineerde liedjes te horen. De kaarten om bij de uitreiking aanwezig te kunnen zijn kosten € 7,50.

Meer informatie
Op www.wilminktheater.nl is alle informatie over het Big Bang Festival na te lezen. Ook het kopen van kaarten voor één of meerdere voorstellingen kan via de website: www.wilminktheater.nl. Kaarten zijn te koop bij het Wilminktheater.