Afbeelding
Foto:

Werkzaamheden Westerval uitgevoerd

ENSCHEDE - Afgelopen weekend heeft Rijkswaterstaat weer diverse werkzaamheden uitgevoerd aan de Westerval. De weg was van donderdag tot en met maandagochtend afgesloten voor het verkeer, inclusief de afritten op de A35.

De werkzaamheden waren onderdeel van de aanleg van de nieuwe N18 tussen Enschede en Groenlo. Zo werd nieuw asfalt aangelegd, vangrails zijn geplaatst, er kwamen nieuwe verkeerslichten en de bewegwijzering werd onder handen genomen. Omdat de Westerval een aardig belangrijke invalsweg is voor Enschede werden de werkzaamheden in het weekend non-stop uitgevoerd; de aannemer heeft de klok rond gewerkt om dit op tijd af te krijgen.

Twenteroute
De N18 tussen Enschede en Varsseveld krijgt een grote renovatie, waarbij het traject tussen Groenlo en Enschede nieuw is. Zo ontstaat een 'Twenteroute'; een veilige, hoogwaardige verbinding door Twente. De weg moet veiliger zijn om over te rijden en over te steken, met minder verkeersslachtoffers. De nieuwe weg gaat volgens de gemeente en regio de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen. De bereikbaarheid van en binnen Twente was jarenlang een ondergeschoven kindje, maar grotere projecten zoals deze dragen hier positief aan bij. Een goed bereikbare regio is namelijk van groot belang voor de bedrijvigheid en werkgelegenheid in de betrokken gemeenten. Inmiddels zijn de werkzaamheden voor het totale traject bijna klaar; rond mei moet de nieuwe weg opgeleverd worden.

Informatie
Vanwege het grootschalige karakter van deze werkzaamheden is ook veel moeite gedaan om omwonenden, gebruikers en andere betrokkenen proactief te informeren. Zo werd ook een Noaber18 app opgezet. Verdere informatie over de Twenteroute vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/nieuwetwenteroute en op Facebook @nieuwetwenteroute.