Afbeelding
Foto:

Twente geniet van Poas Bloas Festival

DE LUTTE - Komende maandag, Tweede Paasdag, is in De Lutte weer het traditionele Poas Bloas festival. Dit is al jaren een grote publiekstrekker voor zowel muzikanten als muziekliefhebbers.

Naar goed gebruik zullen De Lutter Muzikanten traditiegetrouw het spits afbijten van het Poas Bloas Festival 2018. Net als afgelopen jaar is deze groep enthousiaste muzikanten uit het prachtige kerkdorp De Lutte wederom de organisator van deze 34-ste editie van dit festival. Gezien het bezoekersaantal en de vele positieve reacties vielen de opzet en locatie van het Poas Bloas Festival vorig jaar goed in de smaak bij het publiek. Er is daarom voor gekozen hierop voort te borduren, en het festival zal daarom ook dit jaar plaatsvinden bij Café - Zalencentrum De Vereeniging aan de Dorpstraat 7, 7587 AA De Lutte.

Meer deelnemers
Wat dit jaar niet hetzelfde is zijn de uitgenodigde kapellen. Doel van het Poas Bloas Festival is het publiek te laten genieten van blaasmuziek van hoog niveau en diverse stijlen, zodat elke blaasmuziekliefhebber iets van haar of zijn gading kan vinden. Dit jaar zullen De Lutter Muzikanten het spits afbijten en vervolgens zal Blech Bizarr, en als laatste de Grenslandkapel met hun oberkrainergroep het podium betreden. De Lutter Muzikanten zelf behoeven eigenlijk geen nadere introductie. De kapel is in 1974 opgericht door een aantal muzikanten van de Sint Plechelmus Harmonie uit De Lutte, initiator en organisator van eerdere edities van het Poas Bloas Festival. De Lutter Muzikanten hebben door de jaren heen laten zien en horen tot de top van de Nederlandse blaasmuziek te horen. Net als voor vele andere kapellen is het ook voor De Lutter Muzikanten een uitdaging de bezetting op peil te houden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de muziek.

Blech Bizarr
Nog relatief jong, maar voor blaasmuziekliefhebbers zeker geen onbekende, is Blech Bizarr. De slogan van de kapel is "Böhmisch geweld uit Nederland", en iedereen die al eens een optreden van Blech Bizarr heeft bijgewoond zal beamen dat dit niet overdreven is.

Kaarten
Kaarten zijn nog verkrijgbaar à € 15,00 via de website van het Poas Bloas Festival, www.poasbloasfestival.nl, de VVV in De Lutte, Losser, Oldenzaal en aan de zaal.