Sneue Gevallen

ENSCHEDE - Theater Sonnevanck komt op 31 maart om 19.00 uur naar De Kleine Willem met de voorstelling 'Sneue Gevallen'.

'Sneue Gevallen' gaat over de jongen Bram. Bram is heel gevoelig voor prikkels. Hij reageert op alle prikkels van tikkende stoplichten tot de wind. Zijn ouders hebben daarom een snoezelkamer gemaakt. Dat is de plek waar hij zich veilig voelt. Maar op een dag trekt Bram toch de wijde wereld in en daar is heel wat te beleven. Een voorstelling voor kinderen vol met emotionele en hilarische momenten. Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via www.wilminktheater.nl en kosten € 7,50.

Kiezen voor Kwetsbaarheid

ENSCHEDE - Kwetsbaarheid is niet een zwakte of gebrek. Dat is een onderwerp waarover de VeerStichting studenten en 'vormgevers van de maatschappij' met elkaar in debat wil laten gaan.

Zowel een systeem als een persoon is in bepaalde opzichten kwetsbaar. Door daarover te praten vanuit persoonlijke verhalen en ervaringen wordt het begrip kwetsbaarheid vanuit verschillende oogpunten bekeken. Deelname aan het debat als vormgever of als student kan op 4 april tussen 19.30 uur en 22.00 uur in het Stadhuis aan de Langestraat 24 in Enschede. Deelname kan na aanmelding via Facebook.

Lente in de Kooi Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Op Tweede Paasdag wordt door de Stichting Schaapskudde Haaksbergen de Lente in de Kooi-dag georganiseerd. Bij het grote publiek mogelijk beter bekend onder de naam 'Lammetjesdag'.

Elk jaar wordt de Lente in de Kooi-dag georganiseerd en elk jaar weer is het een bruisend gebeuren. Dit jaar zal er onder andere een roofvogelshow en een demonstratie schapendrijven zijn. Verder zijn er natuurlijk ook de nodige activiteiten voor kinderen die door "Scouting de Klomp" worden begeleid. Naast al deze activiteiten kunt u ook nog een bezoek brengen aan de kraampjesmarkt en natuurlijk aan de schapen en lammetjes. De schapen vinden het zeker leuk dat zij bezoek krijgen en dat ze misschien wel een aai of een knuffel krijgen. Vanaf 10.00 uur op 2 april is iedereen welkom bij schaapskooi het "Horstervennehoes", Schapendrift 11 te Haaksbergen. De entree bedraagt € 3,50 voor volwassenen en voor kinderen € 2,-.