Waterpark Het Lankheet

HAAKSBERGEN - Op zaterdag 7 april wordt er door De Historische Kring Haaksbergen weer een publiekswandeling georganiseerd door Waterpark Het Lankheet.

Onder leiding van een deskundige gids komt u tijdens de wandeling op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek. Loop ook mee door de rietvelden en langs de beeklopen. Ook wordt er een bezoek aan de houtdroogschuur en de bootoverkapping van de Buurserpot gebracht. Vertrek van de wandeling is om 10.00 uur bij Veldwerkcentrum Het Lankheet, Lankheterweg 6 te Haaksbergen. Deelname kost €5,-.

Activiteiten
bij Museum
Buurtspoorweg

HAAKSBERGEN - Vanaf 1 april gaat de Stroomtrein weer rijden tussen Boekelo en Haaksbergen. Maar in het Paasweekend kunnen u en uw kinderen niet alleen met de trein terug in de tijd.

De stoomtrein rijdt elke zondag van de maand en op speciale dagen zoals de Paasdagen. De lokatie in Haaksbergen is dan geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en die in Boekelo tussen 10.30 uur en 16.30 uur. Een rit met de stoomtrein kan op Eerste en Tweede Paasdag gecombineerd worden met ander activiteiten. Zo kunnen kinderen tot acht jaar meedoen met het zoeken naar eieren. Elk gouden ei is een leuke prijs. Voor alle kinderen tot 12 jaar is er ook een speurtocht. Alle vragen goed ingevuld betekent een leuke prijs! Deelname aan de activiteiten is op vertoon van het treinkaartje. Meer informatie vindt u op www.museumbuurtspoorweg.nl.

Culinaire Matzemarkt

ENSCHEDE - De Synagoge van Enschede organiseert op maandag 2 april weer een Culinaire Matzemarkt.

Matzes zijn een herinnering aan het snel moeten verlaten van Egypte door de Joden. Toen was het als eten voor onderweg, maar nu zijn er vele gerechten in de Joodse keuken die met Matzes gemaakt worden. Denk daarbij aan soep met matzeballen en matze- taart. Tijdens de Culinaire Matzemarkt is proeven van deze heerlijkheden mogelijk en zeker aan te raden. De Matzemarkt wordt gehouden tussen 11.00 uur en 17.00 uur bij de Synagoge van Enschede, Prinsestraat 16 te Enschede.