Afbeelding
Foto:

Film in april in theater De Kappen

HAAKSBERGEN - April doet wat hij wil en zorgt begin april voor twee filmvoorstellingen in het filmhuis van de Kappen in Haaksbergen. Op woensdagavond 4 april is 'Loving Vincent' te zien en op zondagmiddag 8 april is 'Een man die Ove heet' te bewonderen in het filmhuis van de Kappen.

Op woensdagavond 4 april wordt 'Loving Vincent' in het filmhuis vertoond. De film is opgebouwd uit 65.000 schilderijen in de stijl van Van Gogh. Net wanneer Vincent succesvol wordt, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of door problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Vincents postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. 'Loving Vincent' won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).

Een man die Ove heet
Op zondagmiddag 8 april is 'Een man die Ove heet' te bewonderen. De 59-jarige Ove is de knorrepot van de wijk. Enkele jaren geleden is hij afgezet als voorzitter van de vereniging van eigenaren van het appartementencomplex. Hij kon het echter niet verkroppen dat hij werd afgezet en blijft het gebouw met harde hand regeren. Wanneer de zwangere Parvaneh met haar gezin tegenover hem intrekt en per ongeluk Ove zijn brievenbus opent, ontstaat er een onverwachte vriendschap, die Ove de mooie kant van het leven weer laat zien. Deze drama/komedie uit Zweden is de nr. 24 in de top 100 films uit 2016.

Kaarten
Kaarten zijn te verkrijgen via Theater De Kappen, Sterrebosstraat 2 in Haaksbergen. Bel 053 - 573 02 50, bezoek de website www.dekappen.nl of ga naar de theaterkassa, ma t/m vr geopend van 08.30 tot 12.30 uur en vanaf een uur voorafgaand aan de film.