Shutterstock
Shutterstock Foto:

Lammetjesdag Horstervennehoes

Op maandag 2 April, 2e paasdag, organiseert de Stichting Schaapskudde Haaksbergen "lente in de kooi". (Voorheen onder de naam lammetjesdag)

Lente in de kooi bruist als vanouds weer van de activiteiten met als grote topper een drietal demonstraties van valkerij De Valkenhof uit Aalten. Zij hebben prachtige roofvogels en uilen. Vooral voor de kinderen is dit een spannend avontuur, zij mogen meedoen tijdens de demonstraties of een vogel op de arm houden. Dit moet je gezien en beleefd hebben! Laat je, tegen een kleine vergoeding, fotograferen met een roofvogel (of misschien wel met een lammetje). Dit jaar hebben we ongeveer 500 lammetjes, de jongsten staan in de kooi de wat oudere lammeren staan buiten op het erf. Brokjes om de schapen te voeren zijn in de kooi te koop. Uiteraard kunnen er weer lammetjes geadopteerd worden, deze mogen dan bij de kudde blijven. Het lammetje mag je persoonlijk uitzoeken, je geeft het een naam en krijg je een certificaat met een "babyfoto". Doordat alle lammeren een identiek oornummer hebben adopteer je dus echt je eigen lammetje!

Activiteiten
Bij scouting De Klomp kunnen kinderen een stokbroodje bakken en deelnemen aan een leuke activiteit. Ingrid maakt muziek met de (jongste) kinderen en er is een springkussen. Verder is er een kraampjesmarkt, een rad van fortuin en zijn er w.s. korte demonstraties schapen drijven. Voor een hapje en een drankje is er een kleine catering. Honden mogen helaas het terrein niet op, hier worden de vogels en schapen onrustig van.

Informatie
De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan de schaapskudde daarom vragen wij als tegemoetkoming in de kosten: 3.50 euro per volwassene en 2.00 euro voor kinderen vanaf 4 jaar (kinderen tot 4 jaar gratis). Dit is inclusief de kinderactiviteiten en het parkeren (als het mogelijk is kom dan op de fiets). U kunt niet pinnen bij ons! Voor de juiste rijrichting volgt u de borden naar Schapendrift 11. Dit gezellig dagje uit duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tot ziens op tweede Paasdag.