Afbeelding
Foto:

Juniorenconcert en afname theorie-examens

HAAKSBERGEN - Het was weer een week vol activiteiten bij Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen met onder meer het Juniorenconcert en afname van theorie-examens.

Op zondag 11 maart was het voor de leerlingen die nog aan het begin staan van hun muzikale loopbaan een spannende dag. Zij werden namelijk in het gebouw van de Haaksbergse Harmonie aan de Uitterhoevestraat verwacht voor het jaarlijkse Juniorenconcert. De eerstejaars leerlingen lieten aan hun ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's, vriendjes en vriendinnetjes horen wat ze in de afgelopen maanden tijdens de muzieklessen hebben geleerd. Een beetje gespannen, maar dat mag als je voor het eerst optreedt, werden de ingestudeerde stukken ten gehore gebracht. Met een daverend applaus voor al dit jonge talent werd deze muzikale middag afgesloten.

Theorie-examens
Later in deze week werden de theorie-examens afgenomen op A, B, C en D niveau. Jong en oud heeft inmiddels de weg naar Stichting Muziekonderwijs Haaksbergen gevonden. De keuze om examen te doen is voor een groot aantal leerlingen dan ook vanzelfsprekend. Maar liefst 27 leerlingen, kinderen en volwassenen, nemen dit lesjaar deel aan de examens. In de komende maanden volgt het praktijkexamen en daarmee bouwen ze verder aan hun muzikale opleiding.

Activiteiten op de agenda
Het lesjaar bij SMOH is in volle gang en er staan nog de nodige activiteiten op de agenda. Noteert u vast de open dag op zondag 27 mei in het Harmoniegebouw en het eindconcert in De Kappen op zaterdag 30 juni in uw agenda. Beiden zijn gratis toegankelijk!

Stichting MOH
Stichting MOH is geen traditionele muziekschool, maar heeft een coördinerende en faciliterende functie. Docenten en leerlingen worden door bemiddeling van Stichting MOH met elkaar in contact gebracht. Een gevarieerd en compleet aanbod is belangrijk. Naast instrumentale lessen, is het ook mogelijk zangles (modern & klassiek), band coaching, pianobegeleiding bij zang en ensemble-les voor beginners en gevorderden te volgen. Instromen kan gedurende het hele lesjaar. Mist u iets in het aanbod, dan hoort coördinator Violette Vis-Jonkers dat graag. Voor aanvullende informatie en de activiteiten van SMOH kijkt u op www.stichtingmoh.nl. Als u nog vragen heeft, vul dan het contactformulier op de website in of stuur rechtstreeks een e-mail naar info@stichtingmoh.nl