Shutterstock
Shutterstock Foto:

Informatieavond over
toekomst begraafplaatsen

HAAKSBERGEN - De dood is niet een onderwerp waar veel mensen graag over nadenken. Toch is het belangrijk; een waardig uiteinde en een fijne plek om begraven te worden. Om iedereen mee te laten praten over dit thema, organiseert de gemeente Haaksbergen op dinsdag 27 maart een informatiebijeenkomst.

De gemeente is namelijk eigenaar van een tweetal begraafplaatsen; de oude begraafplaats aan de Enschedesestraat en begraafplaats Het Waarveld. De gemeente wil het begraafbeleid voor beide begraafplaatsen vernieuwen. Omdat dit natuurlijk op punten gevoelig kan liggen, willen zij graag in gesprek met inwoners. De bijeenkomst is op 27 maart vanaf 19.15 uur in het gemeentehuis en aanmelden kan via gemeentegroen@haaksbergen of op 053-573 45 67

Meepraten
Tijdens de ze avond geeft de gemeente een presentatie over alle aspecten van begraven worden. Aan bod komt de specifieke Haaksbergse situatie, de inrichting van de begraafplaatsen en graftermijnen. Het huidige beleid stamt nog uit 2007, waardoor actualiseren wenselijk is. Inwoners kunnen op de avond laten weten wat hun ideeën en wensen zijn op het gebied van begraven en cremeren. Met het nieuwe beleid kan ook ingespeeld worden op de huidige trends op het gebied van begraven en cremeren. Zo is de bredere trend dat meer mensen kiezen voor een crematie. Dit heeft als bijkomend gevolg dat meer begraafplaatsen in de regio onder meer nieuwe urnenmuren en uitstrooivelden aan moeten leggen om in deze groeiende behoefte te voorzien. Kijken we nog breder dan zijn er ook groeiende wensen voor alternatieve begraafmethodes en een wens voor Islamitisch begraven worden.