Shutterstock
Shutterstock Foto:

Enschede zet in op (top)sport bij Diekman

ENSCHEDE - Er moet weer een echte topsportlocatie komen in Enschede. Dit is de ambitie achter het nieuwe plan voor de Sportcampus Diekman. Afgelopen week tekenden de initiatiefnemers een intentieverklaring om samen aan dit doel te werken.

Het Diekman moet straks een bredere top- en breedtesportlocatie worden voor de brede regio. Een plek waar sporttalent kan groeien in de brede zin, maar waar ook de reguliere sporter zich thuis voelt en anderen kan ontmoeten. De sportcampus moet dan ook een belangrijke sociale functie gaan vervullen voor de buurt en de sportwereld.

Deelnemers
De verklaring is getekend door de gemeente Enschede, Sportaal, VV Zuid Eschmarke, Sportclub Enschede en de Stichting FC Twente Vrouwen. De ambitie is om een duurzame trainingsaccommodatie te realiseren, als onderdeel van het masterplan Diekman. Sportwethouder Jurgen van Houdt verwacht dat dit ook positief bij zal dragen aan een leefbare en veilige week. Door sport samen te brengen op één open sportpark met veel goede faciliteiten kan zowel de topsport als breedtesport doorgroeien. "De accommodaties zijn maatschappelijk inzetbaar en worden ontmoetingsplekken voor mensen uit de wijk. Dat is niet alleen mijn droom, maar onze droom die we samen willen en kunnen realisteren. Partijen die hieraan mee willen doen zijn van harte welkom!"", aldus wethouder Van Houdt.

Mooie kansen
De ondertekening vond plaats tijdens een bijeenkomst waarvoor alle verenigingen en sportbedrijven in de buurt waren uitgenodigd. In groepjes hebben zij doorgepraat over de kansen die zij zien om te komen tot de bloei van het sportpark. De provincie Overijssel heeft positief gereageerd op de ontwikkelingen rondom het Diekman. Volgens haar past het in het programma Sociale Kwaliteit. Ook veel andere gemeenten proberen actief verbanden te leggen tussen sport en de samenleving, ook met als doel om onder meer kwetsbare groepen meer te activeren. Sport blijkt hierbij een goed inzetbaar middel.