Kofferbakmarkt

BUURSE - zaterdag 24 maart is van 09.00 tot 16.00 uur weer een gezellige kofferbakmarkt (Car Boot Sale) op het terrein van Ter Huurne Hollandmarkt, Alsteedseweg 64, 7481 RZ, Buurse.

De oorsprong van de kofferbakmarkten (Car Boot Sales) is Engeland, waar de verkoop op grote landerijen plaats vond. Alleen tweedehands spulletjes mogen worden aangeboden op deze markt. De verkoop vindt plaats van uit, van af en op een kleedje voor de auto/aanhanger. Voor info kan men bellen met telefoon: 06 26 222 593 of mailen naar rezi@hetnet.nl

Kluizelaar

ENSCHEDE - De Kluizelaar van Simone de Jong is een voorstelling die uitermate geschikt is voor kinderen vanaf twee jaar.

Een kubus van hout op het podium en verder is er niets te zien. Al snel blijkt echter dat de kubus vol verrassingen zit. De kubus beweegt, heeft deurtjes en lampjes en er zit iets in. Ontdek samen met uw kinderen wat de kubus verborgen houdt in de voorstelling van 25 maart om 11.00 uur. De voorstelling is in de Concordia Theaterzaal en de entree bedraagt € 10,- en voor kinderen tot en met 12 jaar € 7,50.

Wandeling met amfibietelling

HAAKSBERGEN - IVN-afdeling Haaksbergen organiseert op zondag 25 maart een wandeling in het Haaksbergerveen.

Om 9.30 uur start de wandeling onder begeleiding van gidsen van IVN Haaksbergen vanaf de parkeerplaats aan de Niekerweg. Na een inleiding loopt u naar één van de poelen van het Haaksbergerveen om daar de dieren in de uitgezette fuiken te bekijken en deze te tellen. Deelname kost € 2,50 (voor leden van IVN € 1,-).

Stilte

ENSCHEDE - Op 25 maart is de eerste Culturele Zondag van dit jaar. Deze zal in het teken staan van stilte.

De wereld om ons heen, zowel de fysieke als digitale, staat nooit helemaal stil. De Culturele Zondag op 25 maart is een mooi moment om even terug te schakelen en te genieten van rust en stilstaan. Dat kan tussen 13.00 uur en 17.00 uur op het Willem Wilminkplein in Enschede door bijvoorbeeld te luisteren naar verhalen of een piano-ligconcert of één van de vele andere mogelijkheden.