Afbeelding
Foto:

Rode Kruis zoekt nieuwe vrijwilligers

TWENTE - Diverse afdelingen van het Rode Kruis in district Twente zijn dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de evenementenhulpverlening.

Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties. Een flauwte, een hersenschudding, of een bloeding. Je komt van alles tegen tijdens een evenement. De vrijwilligers moeten in bezit zijn van een geldig EHBO-certificaat of bereid zijn deze te halen. Ze worden daarna door het Rode Kruis intern opgeleid tot evenementenhulpverlener.

Inzet
De afdelingen van het Rode Kruis in district Twente zetten hun hulpverleners in bij kleine evenementen zoals braderieën, zomerfeesten en motorcross en bij grote evenementen, zoals de StrongmanRun in Hellendoorn, de Military in Boekelo en de Winter Triatlon Twente in Enschede. Honderden vrijwilligers zijn al actief in Twente om bezoekers onbezorgd van een evenement te laten genieten. Doo'j met? Voor meer informatie: www.rodekruis.nl/vrijwilliger-in-twente.

Grote behoefte
De vraag naar gekwalificeerde EHBO'ers is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit komt onder meer doordat gemeenten strenger zijn gaan kijken naar de veiligheid van veel evenementen. Hierdoor zijn organisatoren verplicht om in meer gevallen EHBO'ers in te zetten als voorzorgsmaatregel. Er zijn echter fiks te weinig mensen. Nederland heeft namelijk een zeer laag percentage mensen met eerste hulpkennis in vergelijking met de rest van Europa. Zo is dit in andere Europese landen namelijk een verplicht onderdeel van het halen van het rijbewijs.